Japán nori - szárított tengeri alga (nem pirított)

Japán nori - szárított tengeri alga (nem pirított)

Japanese Nori - Dried Sea Vegetable (Untoasted)
2 860 Ft
-+
Cikkszám:
CS540
Készlet: 
2 db

Termékleírás

Összetevők: szárított nori tengeri alga (Pyropia yezoensis) 
A termék természetéből adódóan   nyomokban  tartalmazhat hal, puhatestű és/vagy páncélos testű állatszármazékokat 

"Hoshi nori"-nak nevezik japánul  ezt a lilás színű algalapot, amelyet széthajtogatott állapotban zöld színük elérése céljából gázlángon vagy elektromos sütővel pirítanak rövid ideig.  Snackként vagy rizsétel, ill.  sushi készítésére ajánljuk 
Ollóval vékony szeletekre vágva vagy tépkedve felhasználhatjuk levesek és saláták, továbbá gabonából, tésztából és zöldségekből készült ételek ízesítésére. 
Mint sok egyéb alapanyag esetèben, a norik körében is  többféle minőség létezik. A gyengébb minőségű fénytelen, lilás fekete színűtől kezdve a  legmagasabb mínőséget képviselő fènyes, sötétzöld , vékony, szinte áttetsző  Clearspring norijáig bezárólag. 

A Clearspring Nori készítése: 
A Clearspring Nori tengeri növény termesztése és feldolgozása hagyományos módszerek alapján történik Kyushu szigetén, Japánban. 
Míg számos tengeri alga ( hijiki, arame és dulse) begyűjtése vadon körülmények között történik, addig a Norit  kultúrnövényként kezelik Japánban és egyéb kelet-ázsiai országokban. 
Bár eredetileg a begyűjtése vadon körülmények között történt, 
300 éve kultúrnövényként termesztik. Bambuszrudakon kifeszített ès a nori spóráival átitatott fonott hálókat  merítenek meleg és sekèly tengeröblökbe úgy, hogy akár alacsony, akár magas vízállás idején is biztosítva legyen a nori a növekedéséhez szükséges maximális napfènymennyiség,  továbbá az állandó víz alatti tartózkodás lehetősége. 
A hidegebb hónapokban az ízletes nori palánták a hálókat teljesen beterítve megnőnek, majd télen,  begyűjtésük idején a hálókat kitéve a partra, átmossák, vékony lapokká felaprózva  kiszárítják őket.

 

Felhasználási javaslat

Elkészítése: Melegítsük fel külön-külön a lapokat gázláng fölött amíg a színe élénkzöldé válik.  Készíthetünk sushit belöle, ollóval négy részre vágva rizsgolyót csomagolhatunk be vele vagy aprö darabokra vágva fűszerként rászórhatjuk az ételeinkre. 
Próbálja ki receptjeink egyikét, látogasson el a receptes oldalunkra. 

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 1297
Kcal 311
Zsír 4,8
Ebből telített zsírsavak 1,5
Szénhidrát g 2,7
Ebből cukor 1,7
Rost 34
Fehérje g 47
0,97
0
No votes yet
2 440 Ft
Készlet: 
40 db
0
No votes yet
5 140 Ft
Készlet: 
0 db
0
No votes yet
1 585 Ft
Készlet: 
2 db
0
No votes yet
4 505 Ft
Készlet: 
0 db
  • Vegán
    Vegán