Japán zöld nori pehely - tengeri alga
1 585 Ft |
Termékleírás
Összetevők: szárított tengeri alga (Ulva pertusa)
A termék természetéből adódóan nyomokba tartalmazhat hal, puhatestű és/vagy páncélos testű állatszármazékokat
A zöld nori pehely a tengeri alga egyik fajtája a sok közül.
Számos étel szervírozásakor fűszerezésère ajánlott termékünk
A Clearspring Nori készítése
A Clearspring Nori tengeri növény termesztése és feldolgozása hagyományos módszerek alapján történik Japánban, Kyushu szigetén
Míg számos tengeri alga (hijiki, arame és dulse) begyűjtése vadon körülmények között történik, addig a Norit kultúrnövényként kezelik Japánban és egyéb kelet-ázsiai országokban.
Bár eredetileg a begyűjtése vadon körülmények között történt,
300 éve kultúrnövényként termesztik. Bambuszrudakon kifeszített ès a nori spóráival átitatott, fonott hálókat merítenek meleg és sekèly tengeröblökbe úgy, hogy akár alacsony , akár magas vízállás idején is biztosítva legyen a nori a növekedéséhez szükséges maximális napfènymennyiség, továbbá az állandó víz alatti tartózkodás lehetősége.
A hidegebb hónapokban az ízletes nori palánták a hálókat teljesen beterítve megnőnek , majd télen, begyűjtésük idején a hálókat kitéve a partra, átmossák, vékony lapokká felaprózva kiszárítják őket.
Felhasználási javaslat
A zöld nori pehely számos étel remek fűszernövénye lehet. Egyszerűen szórja meg vele pizzáját, tésztáját, rizs és burgonya köreteit, párolt és sült zöldségeit, leveseit, salátáit. De kiválló ízt ad kenyérbe, muffinba sütve vagy akár szószoknak, mártásoknak.
További receptekért látogasson el a receptes oldalunkra
kj | 819 |
---|---|
Kcal | 198 |
Zsír | 2,3 |
Ebből telített zsírsavak | 1 |
Szénhidrát g | 7,3 |
Ebből cukor | 0,4 |
Rost | 41 |
Fehérje g | 17 |
Só | 6,9 |
- Vegán