Bio japán Umeboshi szilva

Bio japán Umeboshi szilva

Organic Japanese Umeboshi Plums
6 620 Ft
-+
Cikkszám:
CS723
Készlet: 
21 db

Termékleírás

Összetevők: japán ume szilva*(87%), tengeri só, shiso (perilla) levelek*(1%)  * „ bio gazdaságból származó ” 
 
Koncentrált íz jellemzi, óvatosan használja! 

A Clearspring bio Umeboshi savanykás ízre emlékeztető, sós, pácolt ume szilva, amely régóta a japán konyha és népi gyógyászat egyik legfontosabb része. Adjon apró kis darabkákat a Sushihoz, a rizs golyókhoz, vagy beledörzsölheti a főtt csemegekukoricába, az ételeknek ellenállhatatlan pikáns jelleget kölcsönöz. Az Umeboshi szilva húsát önmagában fogyasztva hagyományosan emésztést segítő tonikként használják. Az Umeboshi koncentrált táplálék, és csak kis mennyiségre van szükség. 
 
Az Umeboshi gyártása A Clearspring bio Umeboshi szilvát Wakayama-ban egy család termeszti, melyet a legismertebb ume gyümölcstermesztő területként tartanak számon. Szenvedélyük a kisüzemi gazdálkodás és az élelmiszer előállítás. A gyümölcsöskertjüket bio módszerekkel kezelik, és a tejsavas pácolás hagyományos lassú gyakorlatát követik, aminek során a rendkívül finom umeboshijuk elkészül . 
 
Gyümölcsüket június vége felé szedik le, amikor részben érett, és a gyümölcs leve még mindig elég savas, hogy megadja a kívánatos savanyúságot a pácoláshoz. Ha túl korán szedik le, a savanyú íz megőrződik benne, míg ha később szüretelik, amikor teljesen érett, akkor pépszerű, íztelen savanyúság keletkezik. A betakarítás után a gyümölcsöt egy éjszakán keresztül áztatják, hogy eltávolítsanak belőle minden keserű ízt, majd sórétegek közé hordókba rakják, és úgy hagyják néhány hétig pácolódni. Azt mondják, a pácolási folyamat titka, hogy a hasznos tejsavképző baktériumok kifejlődjenek, mielőtt más versenytárs baktériumok teret nyernének. A só helyes mennyisége, - a tejsavbaktériumok só tűrők, míg sok más faj nem, - és a hűvös, sötét hely elengedhetetlen feltételek a megfelelő pácoláshoz. Július végén, amikor a pácolás befejeződött, tálcákon, napsütésen szárítják az umeboshit, majd egy második, rövidebb pácolás következik az illatos vörös shiso levelek fűszeres sóoldatában, amely megadja az Umeboshi jellegzetes bíboros színét és fűszeres ízét. 
 
Gyártónk kivételesen szakképzett a hagyományos módszerek használatában, ezért a bio szilvájuk a legjobb umeboshi termékek között van Japánban.

 

Felhasználási javaslat

Adjon egy kis csipetnyi élénk, savanykás ízt a párolt zöldségeknek, gyorspácoknak, Sushinak, mártásoknak, pástétomoknak és szószoknak. 
 
Tárolja hűvös, sötét helyen! Felbontás után tartsa hűtőszekrényben, és 8 hónapon belül fogyassza el!

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 156
Kcal 37
Zsír 0,3
Szénhidrát g 0,4
Rost 4,9
Fehérje g 1
16,8
0
No votes yet
1 620 Ft
Készlet: 
58 db
0
No votes yet
3 410 Ft
Készlet: 
12 db
0
No votes yet
3 410 Ft
Készlet: 
9 db
0
No votes yet
3 420 Ft
Készlet: 
0 db
  • Bio
    Bio
  • Kósher
    Kósher
  • Vegán
    Vegán