Bio Japán Tofu – Selymes és lágy

Bio Japán Tofu – Selymes és lágy

Organic Japanese Tofu - Silken & Smooth
1 620 Ft
-+
Cikkszám:
CS710
Készlet: 
103 db

Termékleírás

Összetevők: szójabab* (26%), víz, természetes szilárdító anyag: nigari (magnézium-klorid) „ bio gazdaságból származó ” 
 
Ez az egyedülálló, bio, fehérje gazdag és alacsony zsírtartalmú termék. A Clearspring bio hosszú lejáratú tofu csak három összetevőből áll: bio egész szójabab, forrásvíz a Fuji-hegy lábától és Nigari, a természetben előforduló ásványokban gazdag alvasztóanyag, amely a tenger vízből származik. Tömöttebb, sürübb és gazdagabb, mint a többi puha tofu, s egyben selymesen lágy, sima textúrájú.. Nagyon könnyű használni, és az íze olyan jó, mint a friss tofué! 
 
Mindig olyan új, innovatív bio élelmiszerek kifejlesztésére összpontosítunk, amelyek ötvözik a hagyományt a kényelemmel, a gazdaságos termelést pedig a kompromisszumok nélküli bio fenntarthatósággal és minőséggel. Sok évbe telt, hogy kifejlesszük ezt a krémesen lágy hosszú lejáratú bio tofut, amely összhangban van az alábbi elvekkel. 
 
Mindössze három alapanyagból készül: 
 
1. Prémium minőségű, teljesen nyomon követhető és EU tanúsítvánnyal rendelkező bio szójabab, amely a Clearspring számára kifejlesztett termék. Ez azt jelenti, hogy a szójababot fenntartható módon kell termeszteni, műtrágyák, gyomirtó és rovarirtó szerek felhasználása nélkül, és nem lehet genetikailag módosított. A bio tanúsítvány azt is jelenti, hogy a tofu előállítási folyamatában nem engedélyezettek az egyébként gyakran használt segédeszközök, például a habképző anyagok, fehérítők, vagy tartósítószerek alkalmazása. 2. A Nigari egy természetben előforduló, ásványi anyagokban gazdag, a tengervízből származó alvasztóanyag. A nigari alapja a magnézium-klorid, amitöl a tofut kitűnő magnézium és klorid forrássá válik 3. Tiszta forrásvíz a Fuji-hegyről.
 
A Tofu típusai A tofu két fő típusa létezik: lágy és kemény. A lágy „Selyem” tofut úgy állítják elő, hogy a szójatejet anélkül sűrítik be, hogy alvasztó szert adnának hozzá. Ez általában kétféle konzisztenciában kapható: lágy és félkemény. A Clearspring bio tofu is ilyen. Mindkettő azonban még krémesebb, simább és finomabb, mint a kemény tofu, amelyet lecsöpögtetnek és préselnek, így válnak sokkal robosztussá.

 

Felhasználási javaslat

A Clearspring Tofut bármikor felbonthatja, mindig friss tofu íze lesz! Ez a japán mester tudásának, módszerének és hatalmas tapasztalatának óriási eredménye. Felvághatja, megpiríthatja, pépesítheti, pácolhatja, megfőzheti, a tofu az egyik legsokoldalúbb alapanyag. A levesektől a turmixok (Smoothie-k) készítésig, sós és édes ételekhez egyaránt használható. Ha vegán vagy vegetáriánus étrend szerint táplálkozik, vagy egyszerűen csak csökkenteni szeretné a hús bevitelét, akkor a tofu könnyű és népszerű fehérjeforrás, amely szintén laktóz és gluténmentes, és kedvezően alacsony zsírtartalmú.Még több felhasználási ötletért látogasson el a receptes oldalunkra. 
 
Recept videók 
 
Tárolja hűvös, száraz helyen! Felbontás után tartsa hűtve víz alatt, légmentesen záródó edényben, és 2 napon belül fogyassza el! 
 
A termelők története 
 
Miben különbözik a bio és a nem bio tofu? 
 
A bio tofu alapanyagát a törvény szerint bio, fenntartható módon, műtrágyák, gyom- és rovarirtó szerek felhasználása nélkül, genetikailag nem módosított szójababból termesztik.Környezettanilag a bio szója nagyon hasznos termés, mert a növény gyökerei a talajban megkötik a nitrogént, amelyet a legtöbb más növény kibocsát. Ennek a funkciónak köszönhetően gyakran láthatjuk, hogy az ázsiai rizsföldek körül szója van ültetve. Nagyon jól termeszthetö kisebb gazdaságokban is. 
 
Ezzel ellentétben a nem bio szója túlnyomó többsége: Genetikailag módosított és/vagy mesterséges műtrágyákkal, gyomirtó és rovarirtó szerek felhasználásával készül. Gyakran kivágott erdők helyén termesztik, ahol ültetés elött felégetik a területet, amellyel egy teljesen fenntarthatatlan gazdálkodást hoznak létre. 
 
Nigari Tofuszembeállítva a nem Nigari Tofuval: 
CS_710 Tofu 2018.02.25. 2 / 2 
A legmagasabb minőségű tofu a Nigari nevű alvasztószerrel készül, ami a tengervíz elpárologtatásával készül. A természetes Nigari lényegében desztillált tengervíz, amelyből a sót eltávolították. A Nigari alapja a magnézium-klorid, és több mint 100 egyéb hasznos ásványi anyag is található benne, például kálium-klorid és magnézium-szulfát. 
 
Egyéb olcsó alvasztószer alternatívák, amelyek azonban nem tartalmaznak előnyös ásványokat: GDL (Glucono deltalactone) Kálcium-szulfát Kálcium-klorid 
 
Gyártási eljárásokhoz gyakran használt segédanyagok: A bio tofu előállításához az egyébként gyakran használt és nem engedélyezett segédanyagok: habképző anyagok, fehérítők, melyeket néha a színek felerősítésére használnak, tartósítószerek, amiket általában a tofu csomagolásában lévő vízhez adnak. 
 
Nagyon büszkék vagyunk a Clearspring tofunkra, amit a mesteremberek, tudásuknak és tapasztalatuknak köszönhetöen csak 3 összetevöböl készítenek: bio szójabab, nigari és víz – ez minden.

 

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 268
Kcal 64
Zsír 3
Ebből telített zsírsavak 0,6
Egyszeresen telített 1,5
Többszörösen telített 0,8
Szénhidrát g 1,9
Ebből cukor 1,3
Rost 1,1
Fehérje g 6,8
0,0125
0
No votes yet
3 410 Ft
Készlet: 
8 db
0
No votes yet
3 410 Ft
Készlet: 
5 db
0
No votes yet
3 420 Ft
Készlet: 
0 db
0
No votes yet
4 805 Ft
Készlet: 
2 db
  • Bio
    Bio
  • Gluténmentes
    Gluténmentes
  • Vegán
    Vegán