Mint minden webáruház, a Demó webáruház is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “ELFOGADOM” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.
Összetevők: pácolt Daikon (japán fehér retek szeletek) (91%), tengeri só, rizs korpa
A rendkívül egészséges és sokoldalú ételfajta, valamint a japán étrend legalapvetőbb zöldségféleségének egyike. A Clearspring pácolt Daikont a hagyományos, vidéki módszerek szerint, színezékek és adalékanyagok nélkül készítik el. Japánul "Takuan"-nak hívják, a feltaláló buddhista papról elnevezve. Ez valójában egy egyszerű fehér retek rizskorpában pácolva. Ismeretes, hogy gazdag B-vitaminokban és Lactobacillusokban. A pácolt Daikon általában a vidéki japán otthonokban készül minden ősszel, és ezt fogyasztják egész télen. A Clearspring pácolt Daikon az évszázadok óta alkalmazott hagyományos módszerekkel készül.
Mi a Daikon?
A Dakon, óriási fehér retek. Raphanus sativus latinul, néha nyugaton az indiai nevén ismert, "moob" Daikon japánul nagy gyökeret jelent. Formáját tekintve a sárgarépához hasonlít, de annál sokkal nagyobb méretű. A ropogós Daikon borsos íze a tormához hasonlít, de annál lágyabb és enyhébb ízű.
Hogyan kell elkészíteni a pácolt Daikont?
A pácolt Daikont többnyire szeletekre vágva tálalják miso leves, rizs, sushi feltétjeként és ízesítőjeként. Fogyaszthatja szendvicsekben csemege uborka helyett. Elösegíti a zsírsavak emésztését olajos ételekhez fogyasztása esetén
Felhasználási javaslat
Azonnali felhasználáshoz öblítse le róla a korpát, és vágja apró darabkákra.