Japán Pácolt Retek

Japán Pácolt Retek

Japanese Pickled Daikon
3 420 Ft
-+
Cikkszám:
CS706
Készlet: 
0 db

Termékleírás

Összetevők: pácolt Daikon (japán fehér retek szeletek) (91%), tengeri só, rizs korpa 
 
A rendkívül egészséges és sokoldalú ételfajta, valamint a japán étrend legalapvetőbb zöldségféleségének egyike. A Clearspring pácolt Daikont a hagyományos, vidéki módszerek szerint, színezékek és adalékanyagok nélkül készítik el. Japánul "Takuan"-nak hívják, a feltaláló buddhista papról elnevezve. Ez valójában egy egyszerű fehér retek rizskorpában pácolva. Ismeretes, hogy gazdag B-vitaminokban és Lactobacillusokban. A pácolt Daikon általában a vidéki japán otthonokban készül minden ősszel, és ezt fogyasztják egész télen. A Clearspring pácolt Daikon az évszázadok óta alkalmazott hagyományos módszerekkel készül. 
 
Mi a Daikon? 
 
A Dakon, óriási fehér retek. Raphanus sativus latinul, néha nyugaton az indiai nevén ismert, "moob" Daikon japánul nagy gyökeret jelent. Formáját tekintve a sárgarépához hasonlít, de annál sokkal nagyobb méretű. A ropogós Daikon borsos íze a tormához hasonlít, de annál lágyabb és enyhébb ízű. 
 
Hogyan kell elkészíteni a pácolt Daikont? 
 
A pácolt Daikont többnyire szeletekre vágva tálalják miso leves, rizs, sushi feltétjeként és ízesítőjeként. Fogyaszthatja szendvicsekben csemege uborka helyett. Elösegíti a zsírsavak emésztését olajos ételekhez fogyasztása esetén

 

Felhasználási javaslat

Azonnali felhasználáshoz öblítse le róla a korpát, és vágja apró darabkákra.

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 113
Kcal 27
Zsír 0,3
Ebből telített zsírsavak 0,1
Szénhidrát g 2,5
Ebből cukor 2,5
Rost 4,6
Fehérje g 1,3
7,9
0
No votes yet
1 620 Ft
Készlet: 
58 db
0
No votes yet
3 410 Ft
Készlet: 
12 db
0
No votes yet
3 410 Ft
Készlet: 
9 db
0
No votes yet
4 805 Ft
Készlet: 
7 db
  • Vegán
    Vegán