Japán Wasabi – Zöld Tormapor
2 640 Ft |
Termékleírás
Összetevők: torma, mustár, wasabi (5%)
A wasabi egy erös és stimuláló zöld paszta, amely egy jellegzetes, csípős ízt kölcsönöz a sushi ételeknek, önteteknek és a mártogatós szószoknak. A wasabi növényt néha japán tormának is nevezik. Japánban a wasabi igen régóta használatos, mint a sushi, soba tészta és tofu, valamint dresszingek, öntetek és snackek ízesítésére szolgáló alapvető fűszer. A wasabi növénytanilag a Brassicaceae családba tartozik, amely magában foglalja a káposztaféléket, a tormát és a mustárt. A wasabi fűszer készítéséhez a szárát, és nem a gyökerét használják fel. Japánban a XVI. század óta termesztik, de megtalálhatók a természetben, árnyas folyómedrek mentén, hegyektől körülzárt völgyekben. Két év alatt érik be, és nagyon romlandó.
A hagyományos Wasabi Clearspring wasabi por valódi wasabi szárat tartalmaz, míg a legtöbb „wasabi” termék mustárból vagy tormából áll, zöld színezékekkel és egyéb adalékokkal. Felismerheti annak eredetiségét halvány szürkészöld színéről, amely jól megkülönbözteti a világosabb zöld színű festett wasabitól.
Ételkészítés Wasabival A Clearspring wasabi por formájában egy kényelmesen visszazárható konzervdobozban kerül forgalomba. Keverjen krémesre 2 rész wasabi port 1 rész meleg víz hozzáadásával. Fedje le és hagyja állni 5 percig. Használja takarékosan, és minden alkalommal készítsen frisset.
Felhasználási javaslat
Az elkészítéshez alaposan keverjen össze 1 rész meleg vizet 2 rész porral. Hagyja lefedve 5 percig, hogy az íz kioldódjon. Használja takarékosan, és minden alkalommal készítsen frisset.
Hűvös, száraz helyen tárolja!
kj | 231 |
---|---|
Kcal | 55 |
Zsír | 0,5 |
Ebből telített zsírsavak | 0,1 |
Szénhidrát g | 9,6 |
Ebből cukor | 4,5 |
Rost | 3,1 |
Fehérje g | 2,5 |
Só | 0,03 |
- Vegán