Bio japán Udon tészták

Bio japán Udon tészták

Organic Japanese Udon Noodles
2 210 Ft
-+
Cikkszám:
CS102
Készlet: 
0 db

Termékleírás

Összetevők: félbarna búzaliszt* (86%), víz, tengeri só. * „bio gazdaságból származó” 
A termék súlya - 200 g 
 
A bio Udon tésztából gyorsan lehet ízletes ételeket készíteni, melyek laktatóak, és sokoldalúan felhasználhatók. Az Artisan család lassú szárítási és érlelési eljárással állítja elő ezeket a tésztákat. Ezeket egész évben lehet használni az ázsiai és nyugati ételek széles választékában, például: metélt tészta forró levesekben, finom, gazdagon készített vékonyra szeletelt, olajban sült zöldségekkel, és zamatos nyári salátákkal. 
A Clearspring japán tészták hagyományos receptek szerint készülnek, és valamennyi tojásmentes, hitelesített bio termék.  
 
Mi teszi őket különlegessé 
 
Szilárd struktúrájú, kitűnő tészták, laktatóak és sokoldalúak. Az általánosan elterjedt extrudálás helyett hagyományos feltekerve és szeletelve készülnek.  
Hagyományos, lassú szárítási eljárással készült tészták Japánból. A kíméletes szoba hőmérsékleten történő szárítást alkalmazzák, a 60-80° C közötti mesterséges szárítás helyett. Ez a művelet három napot vesz igénybe. 
Főzési idő: 10 perc 
Félbarna búzalisztből készül, mely a benne lévő sikértartalom miatt gazdag tápanyagokban.  Alacsony zsírtartalmú fehérje- és rostforrás. 

A gyártó története 
 
Beszállítónk több mint egy évszázada készít japán száraz tésztákat. 2006-ban ünnepelték a száz éves jubileumukat.
1906 Alapítás
1971 A száraz tészta gyár megkapta a JAS (nem bio JAS) hitelesítést
1973 Megkezdik a hagyományos Udon tészta gyártását
1994 A tészta elnyeri a New York Times 100 Világ Étel díjának egyikét
1999 Az OCIA*/Ecocert által hitelesített gyártóként megkezdik a bio tészta gyártás exportját
2006 Száz éves jubileum
*Organic Crop Improvement Association: Providing Excellence in Organic Certification a.m. Tökéleteset a bio hitelesítésben 
 
A nagyszerű ízű tészták kulcsa az, hogy elegendő idő legyen biztosítva a tészta massza összekeveréséhez és a tészta szárításához. Szuper-keverőt használnak, amely a tésztát alacsony hőmérsékleten keveri másfél órán keresztül, és elősegíti a gyors sikér képződést. Ez a folyamat hozza létre a kemény textúrát, amit a japánok „Koshi”-nak neveznek, és ezért lesz a késztermék stílusában hasonló a hagyományos kézzel dagasztott „Teuchi” Udon tésztával. 
A szárítás folyamata is fontos, és termelőnk lassú láncú szárítógépet használ. Ez a lassú szárítási és érlelési eljárás koncentrálja a tészta ízét. A speciális szárítóberendezés használatának egy másik előnye, hogy a különböző tésztákhoz be tudják állítani a légsebességet. Mindez kombinálva a gyakorlati tapasztalataikkal és szaktudásukkal, képesek következetesen jó minőségű tésztát előállítani az egész év során minden évszakban, bármilyen hőmérséklet és páratartalom mellett. 
Napjainkban a tésztagyártók többségének termelési hatékonyságában kiemelten fontos, hogy a gyártási folyamat ne legyen több, mint egy nap, amely magában foglalja a keverést, a szárítást és a csomagolást is. Annak érdekében, hogy a különbözőséget jobban érzékeltessük: a mi gyártónk 2 napot tölt a vékony, mint a somen és soba, és 3 napot az  udon tészták szárításával, és ez még csak a szárítással töltött idő.

 

Felhasználási javaslat

Hogyan használjuk Hogyan készítsük el az Udon tésztát? 
 
Forraljon fel 2 liter vizet, adjon hozzá adagonként 100 g tésztát és keverje meg. Hagyja lassan főni 10 percig, majd öblítse le egy kis hideg vízzel. Az év minden szakában tálalhatja forró levesekben, sült zöldségekkel vagy lehűtve mártásokhoz.

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 1481
Kcal 354
Zsír 2,1
Ebből telített zsírsavak 0,4
Szénhidrát g 66
Ebből cukor 1,1
Rost 4,5
Fehérje g 14
1,9
5
Average: 5 (1 vote)
3 720 Ft
Készlet: 
12 db
0
No votes yet
3 540 Ft
Készlet: 
4 db
0
No votes yet
2 310 Ft
Készlet: 
10 db
0
No votes yet
2 385 Ft
Készlet: 
8 db
  • Bio
    Bio
  • Kósher
    Kósher
  • Vegán
    Vegán