Bio japán Soba tészták
2 385 Ft |
Termékleírás
Összetevők: búzaliszt* (52%), hajdinaliszt* (35%), víz, tengeri só. * „bio gazdaságból származó” A termék súlya - 200 g
Gyorsan elkészíthetők, finom ízűek és könnyen emészthetők. A Clearspring bio japán Soba tészták laktatók, és sokoldalúan felhasználható ételek. Az Artisan család lassú szárítási és érlelési eljárással állítja elő ezeket a tésztákat. Ezeket egész évben lehet használni az ázsiai és nyugati ételek széles választékában, például: metélt tészta forró levesekben, finom, gazdagon készített vékonyra szeletelt, olajban sült zöldségekkel, és zamatos nyári salátákkal.
A Clearspring japán tészták hagyományos receptek szerint készülnek, és valamennyi tojásmentes, hitelesített bio termék.
Mi teszi őket különlegessé
Hagyományos, lassú szárítási eljárással készült tészták Japánból. A különféle fajtákat alacsony, 28-48° C fok hőmérsékleten szárítják az átlagos tésztagyártóktól eltérően, akik a mesterséges 60-80° C között terjedő tartományt alkalmazzák.
Az általánosan elterjedt extrudált eljárás helyett, hagyományosan feltekerve és szeletelve készülnek. Szilárd struktúrájú, kitűnő tészták, laktatóak és sokoldalúak. Főzési idő: 5 perc Alacsony zsírtartalmú rost- és fehérjeforrás.
A gyártó története
Beszállítónk több mint egy évszázada készít japán száraz tésztákat.2006-ban ünnepelték a száz éves jubileumukat.
1906 Alapítás
1971 A száraz tészta gyár megkapta a JAS (nem bio JAS) hitelesítést
1973 Megkezdik a hagyományos Udon tészta gyártását
1994 A tészta elnyeri a New York Times 100 Világ Étel díjának egyikét
1999 Az OCIA*/Ecocert által hitelesített gyártóként megkezdik a bio tészta gyártás exportját
2006 Száz éves jubileum *Organic Crop Improvement Association: Providing Excellence in Organic Certification a.m. Tökéleteset a bio hitelesítésben
A nagyszerű ízű tészták kulcsa az, hogy elegendő idő legyen biztosítva a tészta massza összekeveréséhez és a tészta szárításához. Szuper-keverőt használnak, amely a tésztát alacsony hőmérsékleten keveri másfél órán keresztül, és elősegíti a gyors sikér képződést. Ez a folyamat hozza létre a kemény textúrát, amit a japánok „Koshi”-nak neveznek, és ezért lesz a késztermék stílusában hasonló a hagyományos kézzel dagasztott „Teuchi” Udon tésztával.
A szárítás folyamata is fontos, és termelőnk lassú láncú szárítógépet használ. Ez a lassú szárítási és érlelési eljárás koncentrálja a tészta ízét. A speciális szárítóberendezés használatának egy másik előnye, hogy a különböző tésztákhoz be tudják állítani a légsebességet. Mindez kombinálva a gyakorlati tapasztalataikkal és szaktudásukkal, képesek következetesen jó minőségű tésztát előállítani az év minden szakban, bármilyen hőmérséklet és páratartalom mellett.
Napjainkban a tésztagyártók többségének termelési hatékonyságában kiemelten fontos, hogy az gyártási folyamat ne legyen több, mint egy nap, amely magában foglalja a keverést, a szárítást és a csomagolást is. Annak érdekében, hogy a különbözőséget jobban érzékeltessük: a mi gyártónk 2 napot tölt a vékony, mint a somen és soba, és 3 napot az udon tészták szárításával, és ez még csak a szárítással töltött idő.
Felhasználási javaslat
Hogyan készítsük el a japán Soba tésztát? Forraljon fel 2 liter vizet, és adjon hozzá adagonként 100 g tésztát és keverje meg. Hagyja lassan főni 5 percig, majd öblítse le egy kis hideg vízzel. Az év minden szakában tálalhatja forró levesekben, sült zöldségekkel, lehűtve mártásokhoz, vagy friss nyári saláták öntetéhez.
kj | 1477 |
---|---|
Kcal | 353 |
Zsír | 2,5 |
Ebből telített zsírsavak | 0,4 |
Szénhidrát g | 65 |
Ebből cukor | 2,1 |
Rost | 4,5 |
Fehérje g | 14 |
Só | 2 |
- Bio
- Vegán