Bio Pamut Tamponok

Termék menü

0
No votes yet
980 Ft
Készlet: 
0 db
0
No votes yet
930 Ft
Készlet: 
0 db
0
No votes yet
1 690 Ft
Készlet: 
15 db
5
Average: 5 (1 vote)
1 830 Ft
Készlet: 
36 db
0
No votes yet
1 450 Ft
Készlet: 
64 db
5
Average: 5 (1 vote)
1 530 Ft
Készlet: 
41 db
0
No votes yet
1 740 Ft
Készlet: 
0 db

Amiért a bio tampont válassza:

A legtöbb tampon műselyem és nem bio pamut keverékéből készül és általában klórral fehérítik. Némelyek műanyag borítást és/vagy színezést kapnak. A műselyem egy rendkívül magas nedvszívó képességgel rendelkező rost, amely gyorsan magába szívja a menstruációs vért, de ugyanakkor ki is száríthatja a hüvely természetes védelméhez szükséges nyálkás felületet.

Az elvünk az, hogy tartsuk távol a nök testétöl a különbözö mérgezö anyagokat mint például a rovarirtó szereket, ftaleint, színezékeket, dioxint, különösen a felszívódásra legérzékenyebb testrészeketöl. . Ha kizárólag 100 százalékban bio pamutból készült tampont használ, és semmi mást, akkor mindig pontosan fogja tudni, hogy mit helyez a testébe.

Bio Tamponok Applikátorral

 • Kizárólag csak bio pamutból
 • Teljesen klórmentesek
 • Nincs bennük se műselyem, se műanyag, se festék
 • Biológiai úton lebomlóak és komposztálhatóak
 • Könnyű felhelyezést elősegítő sima papírkarton hüvely
 • Hosszanti irányú növekedés


A Natracare sima papírkarton hüvelye biztosítja, hogy a tampon könnyen becsúsztatható legyen. A biológiai úton lebomló hüvely is teljesen klórmentes papírból készült. A Natracare aplikátoros tampon bio papírvattája úgy lett kialakítva, hogy hosszanti irányban növekedve biztosítsa a menstruációs nedv folyamatos felszívódását. A bio pamutból készült kihúzó zsinór lehetővé teszi a használat utáni könnyed eltávolítást. A legtöbb fajtánál az aplikátort műanyagból gyártják. Az egyik kémiai kutató csoport a műanyagban ftaleint mutatott ki, ami a bőrön keresztül is fel tud szívódni. Ezeknek a műanyagoknak a használata hozzájárul a tengerek globális elszennyeződéséhez.Bio Tamponok Aplikátor nélkül

 • Kizárólag csak bio pamutból
 • Teljesen klórmentes
 • Nincs benne se műselyem, se műanyag, se festék
 • Biológiai úton lebomló és komposztálható
 • Széltében való növekedés


Az aplikátor nélküli Natracare tampon 100% rolnizott bio pamutból készül. Amint a pamut felszívja a menstruációs nedvet, a tampon széltében megnövekszik. Nem úgy, mint az aplikátoros tamponnál, ezt a középső ujjal a tampon kiszélesedő végének nyomásával kell behelyezni. Egy aplikátoros és nem aplikátoros tampon közötti döntés általában attól függ, hogy személy szerint mit részesítünk előnyben.

A nők 20%-ának természetesen hátradőlt méhe van (a méh hátrahajlik a gerincoszlop felé, ahelyett, hogy előre dőlne), ezért egy nem rugalmas aplikátor fájdalmat okozhat a felhelyezéskor. A Natracare nem aplikátoros tamponját a középső ujjal sokkal kényelmesebben felhelyezhetö a megfelelö helyre. A bio pamut kihúzószál lehetővé teszi, hogy használat után a tampont könnyedén eltávolíthassuk.


Mi a helyzet a toxikus sokk szindrómával?

Független kutatók, a New York-i Orvosi Egyetem vezetői arra a megállapításra jutottak, hogy a 100%-ban bio pamutból készült tampon használatával le lehet csökkenteni a mérgezési tüneteket, összehasonlítva a műselyemből készült tamponokkal. A 100% pamutból készült Natracare tamponokat is belevonták a kutatásba, és a tesztek során nem keletkeztek olyan baktériumok, melyek a mérgező tünetekért felelősek. Márkától függetlenül, minden esetben tartalmazott műselymet a tampon, amikor baktérium fertőzés történt.