Bio Kókusztej

Bio Kókusztej

Organic Coconut Milk
1 840 Ft
-+
Cikkszám:
CS663
Készlet: 
0 db

Termékleírás

Összetevők:    kókuszdió*(45%), víz (55%)        *bio gazdálkodásból származó

Ez a gazdag és krémes bio kókusztej a legfinomabb, Sri Lankáról származó kókuszdióból készül. Egyszerűen csak meghámozzuk, lereszeljük, kipréseljük és szűrjük. Kellemes közepesen édes ízével ideális alapanyaga a keleti és indiai konyhának: currykhez, levesekhez, sült zöldségekhez, mint ahogy tökéletes tehéntejmentes alternatíva a desszertekben és süteményekben.

Nincsenek benne hozzáadott anyagok, tartósítószer vagy sűrítőanyag.
Tehéntejmentes
Rendkívül sokoldalú

A Clearspring kókusztej konzervdobozban kerül forgalomba, amely belül nincs bevonva BPA-val. Ez nem azt jelenti, hogy BPA-mentes, mivel a gyártó nem garantálhatja, hogy keresztszennyeződés nem keletkezik. A többi márka zöme nem teszi ezt meg, mivel így sokkal költségesebb a gyártás. 

Mi a BPA?
Biszfenol A egy olyan ipari vegyi anyag, melyet bizonyos műanyagok gyártása során alkalmaznak, beleértve azokat az anyagokat, melyek érintkeznek az élelmiszerekkel, mint például az újratölthető italos palackok, vagy élelmiszertároló edények. A BPA-t ital- és élelmiszerkonzerveknél védőréteg vagy bélés előállítására is használják. Használata az Európai Bizottság által a 10/2011/EU szabvány szerint engedélyezett, kivéve a cumisüvegeknél.

Káros a BPA az élelmiszerekben?
A BPA-nak elenyésző kis mennyisége bejuthat a csomagolásból az italba vagy az élelmiszerbe, de független szakértők véleménye szerint ez a mennyiség nem tekinthető károsnak. Független tanulmányok kimutatták, hogy még ha sokat is fogyaszt valaki, a BPA gyorsan felszívódik, semlegesítődik és eltűnik az emberi szervezetből, és nem érinti az egészséget, így megalapozatlan az az állítás, hogy a BPA-nak befolyása lehet a hormonrendszerünkre, azaz ’megzavarhatja a belső elválasztású rendszert’.

Tápérték tartalom

Szöveg

Felhasználási javaslat

Kellemes közepesen édes ízével ideális alapanyaga a keleti és indiai konyhának: currykhez, levesekhez, sült zöldségekhez, mint ahogy tökéletes tehéntejmentes alternatíva a desszertekben és süteményekben.

Hűvös, száraz helyen tárolja.
Ha már felbontotta, tartsa hűtőszekrényben egy zárható edényben, és 2 napon belül fogyassza el.

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 747
Kcal 181
Zsír 18
Ebből telített zsírsavak 15,8
Szénhidrát g 3,4
Ebből cukor 1,8
Rost 1,1
Fehérje g 1,4
0,045
0
No votes yet
2 960 Ft
Készlet: 
0 db
0
No votes yet
2 620 Ft
Készlet: 
30 db
0
No votes yet
1 380 Ft
Készlet: 
4 db