Tunéziai extra szűz olivaolaj

Tunéziai extra szűz olivaolaj

Organic Tunisian Extra Virgin Olive Oil
5 270 Ft
-+
Cikkszám:
SA176
Készlet: 
5 db

Termékleírás

Összetevők: 100% biogazdálkodásban termesztett extra szűz olívaolaj 
 
Kizárólag mechanikus sajtolással, közvetlenül olíva bogyóból nyert szuper minőségű olaj 
 
190 ºC fölé történő hevítése nem javasolt. 
 
A Clearspring Tunéziai Extra Szűz Olivaolaj enyhe és ízletes, melyhez az olívabogyót Tunézia Zaghouan nevű hegyvidékes régiójában hagyományos módszerekkel termesztik és kézzel szüretelik. Ennek az olajnak a zsírsav összetétele egészen speciális, ami alkalmassá teszi a magas hőmérsékleten való ételkészítéshez, mint ahogy arra is, hogy csak egyszerűen leöntse vele a kedvenc ételeit. 
 
Tunéziában az olívabogyó termesztése a Kr. e. VIII. századig nyúlik vissza, amikor a rómaiak bevezették; innentől kezdve a tunéziai kultúra meghatározó részévé vált, mind konyhaművészeti, mind kozmetikai szempontból. Napjainkban Spanyolország után Tunéziának van a világ második legnagyobb olíva termesztő területe, így az olíva a konyhájuk jelentős alapanyaga. Olyan kivételes olajminőséget választottunk, amelyet akár sütéshez is használhatunk. A Clearspring Tunéziai Extra Szűz Olivaolajat, El Fahs város közelében préselik, az észak-tunéziai Zaghouan régióban. Magas az antioxidáns tartalma, valamint Omega 6 és 9 zsírsavakban gazdag. 

 

Felhasználási javaslat

Nagyon harmonikus és élvezetes salátaöntetekben, pácolt zöldségekhez, tésztákra, vagy párolt zöldségekhez, és az ételkészítés minden formájához, így sütőben, vagy olajban történő sütés minden fajtájához kitűnő.  
 
Hűvös, sötét helyen tárolja! 

 

 

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 3404
Kcal 828
Zsír 92
Ebből telített zsírsavak 13
Egyszeresen telített 20
Többszörösen telített 54
0
No votes yet
6 505 Ft
Készlet: 
0 db
0
No votes yet
6 150 Ft
Készlet: 
6 db
0
No votes yet
5 630 Ft
Készlet: 
12 db
0
No votes yet
3 850 Ft
Készlet: 
0 db
  • Bio
    Bio
  • Kósher
    Kósher
  • Vegán
    Vegán