Bio Repceolaj

Bio Repceolaj

Organic Rapeseed Oil
1 600 Ft
Cikkszám:
SA197
Készlet: 
0 db

Termékleírás

Összetevők: biogazdálkodásban termesztett repceolaj 
 
100 ºC fölé történő hevítése nem javasolt. 
 
Ez az olaj, melyet az USA-ban ’canola’ néven is ismernek, a sárgavirágzattal rendelkező repce (colza) magjából nyerik. Mindhárom Omega zsírsav megtalálható benne, ahogy az E-vitamin is. Úgy tartják, egyike a konyhaművészet legegészségesebb olajainak. Egyik legelőnyösebb hatása, hogy alacsony, telített zsírtartalmának köszönhetően fogyasztásával hozzájárulunk szívünk egészségéhez. 
 
Bio, avagy hagyományos Ugyan a legtöbb ember nem tudja, de manapság az Egyesült Királyságban rengeteg kenhető növényi krém és olajféleség készül repcéből, illetve tartalmaz repceolajat. Ezek gyakran magas mértékben feldolgozottak, és szintetikus anyagokkal kezeltek. A Clearspring bio repceolaj finomítatlan, hidegen sajtolt, és génmanipulációtól mentes. A repceolaj egyre népszerűbb, mivel a természetes gazdálkodás feltételeinek megfelelő módon vetésforgóban termeszthető más gabonákkal, például búzával, ami a talaj egészséges egyensúlyát szolgálja.

 

Felhasználási javaslat

A repceolaj íze sokkal finomabb, mint az olajoké általában, például az olíváé, ezért ideális, ha lágyabb ízre van szükség. Különleges karaktert ad a hideg ételeknek. Tehát nagyon ízletes saláta öntetekbe, mártogatós szószokhoz, pácolt zöldségekhez, és humuszhoz. Használhatjuk palacsintákhoz, crostinihez (olasz ropogós pirítós), vagy csurrantson a levesekbe. 
 
Tápanyagok A repceolaj kiemelkedő tápanyag összetételének köszönhetően híresült el. Előnyös összetételben van benne mindhárom Omega zsírsav, kiváló E-vitamin forrás, és az összes ételkészítéshez használt olaj közül a repcében van a legkisebb arányban telített zsírsav. 
 
Összehasonlítva más egészséges olajokkal:  A repceolajban hatszor több Omega-3 zsírsav található, mint az extra szűz olívaolajban,  és ugyanakkor az E-vitamin is lényegesen több benne, az extra szűz olívaolajjal összehasonlítva.

Hogyan használjuk:Telt aranysárga színe kitűnően illik telt ízéhez, amely némileg speciális és édes. Ideális saláta öntetekhez, mártásokba és levesekbe. 

Hűvös, sötét helyen tárolja! 

Átlagos tápérték 100g termékben
0
No votes yet
5 270 Ft
Készlet: 
2 db
0
No votes yet
6 505 Ft
Készlet: 
0 db
0
No votes yet
6 150 Ft
Készlet: 
0 db
0
No votes yet
5 630 Ft
Készlet: 
5 db
  • Bio
    Bio
  • Kósher
    Kósher
  • Vegán
    Vegán