Bio Shichimi ételízesítő
3 360 Ft |
A Clearspring Bio Shichimi egy tradicionális japán fűszer, amely szinte minden japán konyha használ.
Összetevők: Fekete szezámmag (40%)*, szezámmag (25%)*, chilli pehely (20%)*, fekete bors*, gyömbérpor*, narancshéj*, nori (tengeri zöldség)
Mi a Shichimi?
A Shichimi ( shichi/七 /hét) , mi/味 /ízek)) japánul hét fűszer jelentéssel bír. Magvak és fűszerek keveréke.
Hogyan készül a Shichimi?
A bio Shichimi a legjobb minőségű, bio összetevők felhasználásával készül.
1. Fekete szezámmag
2. Egész szezámmag
3. Chilipehely
4. Fekete bors
5. Gyömbérpor
6. Narancshéj
7. Nori (tengeri zöldség)
A szezámmagokat megpirítjuk majd összekeverjük a többi hozzávalóval, hogy umamiban gazdag ízvilágot kapjunk.
Az Egyesült Királyságban kis tételekben készítjük, hogy az íze és minősége minden alkalommal tökéletes legyen.
Hogyan kell használni?
Ez a sokoldalú fűszer meleg és hideg ételeknek is kiváló ízt kölcsönöz (tészta, tofu és grillezett ételek)
Shichimi története
Úgy tartják, hogy a Shichimit egy Tokuemon nevű fűszerkereskedő hozta létre 1625-ben, aki gyógynövényboltot vezetett a Yagenbori-csatorna partján, Edo Ryogoku kerületében. Feltételezések szerint, a vörös chilit (paprikát) a portugálok vitték Japánba a 16. század közepén vagy végén. Miután felfedezte a chili egyedülálló ízét, Tokuemon állítólag 7 olyan összetevő keverékét állította össze, amelyekről úgy gondolta, hogy egészségesek és finomak, és shichimi-togarashinak (hét ízű paprika) nevezte el. A hét fűszerkeverék kissé eltérhet a régiótól vagy a termelőtől függően, de a fő összetevők ugyanazok maradnak, és az autentikus Shichimi meghatározó ízét adják.
Ez a sokoldalú fűszer meleg és hideg ételeknek is kiváló ízt kölcsönöz (tészta, tofu és grillezett ételek)
kj | 2195 |
---|---|
Kcal | 525 |
Zsír | 40 |
Ebből telített zsírsavak | 6,2 |
Szénhidrát g | 21 |
Ebből cukor | 6,6 |
Rost | 15 |
Fehérje g | 21 |
Só | 0,34 |
- Bio
- Vegán