Bio szárított Daikon - Szárított Japán fehér retek

Bio szárított Daikon - Szárított Japán fehér retek

Organic Dried Daikon - Dried Japanese White Radish
2 190 Ft
-+
Cikkszám:
SPE0501.030A
Készlet: 
4 db

Termékleírás

Összetevők: Szárított Jégcsapretek (100%)* „ bio gazdaságból származó ” 
 
A rendkívül egészséges és sokoldalú ételfajta, valamint a japán étrend legalapvetőbb zöldségféleségének egyike. A Clearspring pácolt Daikont a hagyományosan tiszteletben tartott vidéki módszerek szerint, színezékek és adalékanyagok nélkül készítik el. Gyártónk a Clearspring bio szárított Daikon termesztésére, betakarítására és feldolgozására szakosodott. A friss Daikon gyökeret egyszerűen megmossák, Julienne csíkokra aprítják, majd több mint hat órán át szárítják. Ez a lassú száradási folyamat teszi lehetővé a Daikon különösen koncentrált édes és testes ízét, megőrzive magában a legtöbb tápanyagot. 
 
Mi a Daikon? A Daikon, óriási fehér retek. Raphanus sativus latinul, néha nyugaton az indiai nevén ismert: "Moob" Daikon, japánul nagy gyökeret jelent, ami nagyon találó, mert formáját tekintve olyan mint egy nagy sárgarépa. A Daikon sokoldalúsága végtelen, és ugyan olyan jó főtt, szárított vagy pácolt formában, mint nyersen.

 

Felhasználási javaslat

A szárított Daikont 30 percig vagy hosszabb ideig áztassa be, ha sütni vagy pácolni kívánja. Préselje ki belőle a felesleges vizet, vágja össze, adja levesekhez és ragukhoz, továbbá kisütheti önmagában vagy más zöldségekkel. Ízesítésére a Shoyu szójaszósz a legkiválóbb. Beáztathatja forró vízbe tisztító és egyensúlytartó tea készítéséhez. További receptekért látogasson el a recept oldalunkra.  
 
Hűvös, száraz helyen tárolja! Használat után zárja vissza a csomagolást!

 

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 106
Kcal 26
Zsír 0,1
Szénhidrát g 3,6
Ebből cukor 2,8
Rost 3,7
Fehérje g 0,7
0
No votes yet
1 620 Ft
Készlet: 
58 db
0
No votes yet
3 410 Ft
Készlet: 
12 db
0
No votes yet
3 410 Ft
Készlet: 
9 db
0
No votes yet
3 420 Ft
Készlet: 
0 db
  • Bio
    Bio
  • Vegán
    Vegán