Japán kombu - szárított tengeri alga

Japán kombu - szárított tengeri alga

Japanese Kombu - Dried Sea Vegetable
3 170 Ft
-+
Cikkszám:
CS520

Termékleírás

Összetevők: Kombu tengeri alga (Laminaria japonica) 100% 
A termék természetéből adódóan nyomokban tartalmazhat hal és/vagy tengeri kagyló állatszármazékokat 
A kombu jódban gazdag alga, az arra érzékeny egyének esetében ajánlott az orvosi konzultáció a termék felhasználását  illetően 

Vastag és széles csíkokra szeletelt kombut leginkább japán levesek, tésztás ételek levesalapjának ízesítésére használják. A kombu természetes glutaminsavat - Umami aminosav-tartalmaz, amely az ételek ízét felerősíti. 
A kombu babból készült ételek esetén puhítja a babot és az emésztést is elősegíti. 
Az algák közül a kombu a  japán konyha egyik közkedvelt  fajtája. 
A legtöbb japán kombuval ellentétben, a Clearspring kombut Japán északi szigetén, Hokkaidón ,  Hidaka hideg vízeiben vadon gyűjtik be. 
A hidakai kombut a legjobb minőségű kombunak tartják, mind zsengesége, mind kivételesen finom ízének köszönhetően. A Clearspring kombu a limanarai japonica néven ismert fajta.

 

Felhasználási javaslat

Kombu a leggyakrabban használt levesalap összetevö, umamiban(ötödik íz) gazdag levesek, szószok, mártások készítéséhez. 
Dashi levesalap készítéséhez,  20-30 percre áztasson vízben, 5-7cm hosszú kombut. Majd lassan forraljuk fel a vizet és fözzük 5 percig. 
Vegye ki a kombut a levesalapból, mielött azt felhasználja. Ha a kombut fözés elött egy órán át áztatja, akkor annyira megpuhul, hogy a fözés után felvágva a saláta mellé téve el is fogyaszthatja.

Próbálja ki valamelyik receptünk szerint sült zöldségekkel, pácolt szilvaszószban, bablevesben, stb. 

Látogasson el a receptes oldalunkra.

 

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 7,1
Kcal 2
Zsír 0,1
Ebből telített zsírsavak 0,04
Szénhidrogén g 0,2
Ebből cukor 0,1
Fehérje g 0,1
0,02
JÓD µg 371
  • Vegán
    Vegán