Japán agar pehely - tengeri növényi zselatin

Japán agar pehely - tengeri növényi zselatin

Japanese Agar Flakes - Sea Vegetable Gelling Agent
2 760 Ft
-+
Cikkszám:
CS556

Termékleírás

Összetevők: Agar-agar tengeri növény(Geledium and Gracilaria spp.) 
A Clearspring agar-agar  pehely (japánul: kanten) egy magas minőségű növényi alternatíva édességek, zselatin és aszpik készítéséhez, amelyet hagyományos eljárással állítanak elö tengeri növényekből Japánban.  Semleges ízvilág jellemzi és mentes mindenféle kémiai anyagtól és  egyéb lágyítást és fehérítést elősegítő összetevőktől.

A hagyományos és a szokványos agar. Napjainkban a legtöbb kereskedelmi forgalomban  lévő agar-agar a tengeri növény színét, ízét és állagát módosító összetevőket: kénsavat, kèmiai fehérítő és szinező anyagokat tartalmaznak. 
 
A Clearspring agar-agar pehely  kisebb  családi vállalkozásban működtetett kézműves műhelyekben készül hagyományos módszereknek megfelelően.

 

Felhasználási javaslat

Hogyan főzzünk agar-agarral? 

1 púpozott evőkanál agar pehely 250ml folyadékhoz elegendő Savas folyadék esetén vamivel több agar pehely mennyisége ajánlott

  • Főzés előtt a pelyhet keverje el a folyadèkban.
  • 2-3 percig alacsony tűzön kevergetés nélkül főzze
  • Végül időnként kevergetés mellett  a pehelyt teljesen oldja fel
  • Formába öntve hűtse le
  • Szervírozza 

Tárolás: hűvös, száraz helyen a csomagolást gondosan lezárva. 

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 708
Kcal 177
Zsír 0,1
Rost 85
Fehérje g 1,4
0,2
  • Vegán
    Vegán