Japán hijiki - szárított tengeri alga

Japán hijiki - szárított tengeri alga

Japanese Hijiki - Dried Sea Vegetable
3 880 Ft
-+
Cikkszám:
CS510

Termékleírás

Összetevők: szárított hijiki tengeri alga (Hizikia fusiforme) 
A termék természetéből adódóan nyomokban tartalmazhat hal, puhatestű és/vagy páncélos testű állatszármazékokat. 
Az élelmiszerbiztonsági hatóságok által ajánlott napi fogyasztás max. 5 gr (szárazsúly) hijiki. 
A hijiki jódban gazdag, az arra érzékeny egyének esetében ajánlott az orvosi konzultáció a termék felhasználását illetően. 

A hijiki rövid, vékony szálakból álló intenzív ízű alga, amelyet kiadós ételek: serpenyőben sült zöldségekkel, illetve tofuból vagy magokból készült ételekhez ajánljuk . 
A sötét színű hijikit sárga, narancsszínű és zöld színű ételekkel keverve étvágygerjesztő hatást érhetünk el. 
A hijiki ásványi anyagokban bővelkedik . Egyes állítások szerint a japánok erős és fényes hajukat többek között ennek köszönhetik . 
A hijiki több kalciumot tartalmaz, mint azonos mennyiségű tehéntej. 
A Clearspring Hijiki (Hizikia fusiforme) vadon begyűjtése és szárítása Japánban történik.

 

Felhasználási javaslat

  • Előkészítés: 
  • 10 perc áztatás (háromszorosára duzzad) 
  • Lecsöpögtetni 
  • Leöblíteni 
  • Friss vízben 10 percig főzni tetszés szerinti ízesítéssel 
  • Zöldségekhez, magokhoz és fehérjében dús ételekhez adva fogyasztandó

 

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 70
Kcal 17
Zsír 0,2
Rost 6,2
Fehérje g 0,8
0,22
  • Kósher
    Kósher
  • Vegán
    Vegán