Japán Bio Matcha Töltet - Elsőosztályú Zöld Teapor

Japán Bio Matcha Töltet - Elsőosztályú Zöld Teapor

Japanese Organic Matcha Shot - Premium Grade Green Tea Powder
465 Ft
Cikkszám:
CS161
Készlet: 
22 db

Termékleírás

összetevők: Matcha zöld teapor* (100%)
A •-al jelzett termékek bio gazdaságból származnak.
Egy remek kezdőrugással indulhat a napod, Clearspring bio természetesen sűritett 100% Matcha töltet. Egy finomra őrölt por, ami a legmagasabb minősėgű zöld tealevelekből készül. A leárnyékolt cserjék, Uji tartomány magas hegyvidékein, Kiotó környékén fejlődnek, Japánban. Ez az erősen zöld színű, enyhén édes és selymes izű tea, a legrangosabb italnak számít Japánban. Fogyaszthatod önmagában forró vízzel, mint egy klasszikus energetizáló töltetet vagy vaniliás Matcha italként, zöld turmixot is készíthetsz belőle, de bármely kedvenc gyümölcslevedhez is hozzáadhatod.

A TERMESZTŐ TÖRTÉNETE

HARMADIK GENERÁCIÓS TEA TERMESZTŐ KIOTÓBÓL:
A Kiotó környéki hegyekben, egy harmadik generációs család, speciális bio módszerekkel termeszti a Clearspring teáit.
Az ősi gazdálkodási szemléletere alapozva a család a termőföld természetes életerejét használva, amit a szinte érintetlen környezet tart fenn, ahol a növények nincsenek mesterségesen agyonvédve, ahol a tápértéket az ismétlödő komposztálásból nyerik. A nyiradékok, az elszáradt levelek a talajtakarással együtt segítík a gaz elterjedését valamint a föld nedvességtartalmának megörzését.
Amíg a legtöbb gazdálkodó évente 15-20 alkalommal növényvédő- és gyomírtószerekkel permetezi a növényeit, addig a mi termesztőnk teabokrai elegendő életerővel rendelkeznek, hogy vegyi anyagok nélkül is képesek legyenek fejlődni.
A család éves terménykihozatala kevesebb lehet, mint az átlagos, viszont a növényeik messze kevesebb penésszel és más veszéjt jelentő támadással néznek szembe. Az elmúlt 40 évben a hatékonyságuk kétszer akkora volt, mint a kémia vegyszerkkel gazdálkodóké.
A gazdálkodónk nemcsak a növény fejlődését követi gondos szemmel, de annak hozzáértő feldolgozását is a helybeni csomagolásig, hogy a tea megőrizze a maximum frissességét és teljes ízvilágát.
Hasonlítsd össze a Clearspring tökéletesen friss teáit, azokkal a termékekkel, melyeket nagy mennyiségben ömlesztve szállítanak és a szüret után hónapokkal késöbb, itt Európában csomagolnak, szerelik ki a keresekedelem számára.

 

Felhasználási javaslat

A hagyományos Matcha teát forró vízben egyenletesen habosra keverve fogyasztják.
Forrald fel a vizet, hagyd kissé kihülni, majd tegyél bele 1 tasak  Matcha port. 
Alaposan keverd el. Csakúgy mint a eszpresso kávét, a Matcha teát is lehet sűrűbben, kevesebb vízzel inni.
Annak érdekében, hogy elkerüld a por csomósodását, előszőr néhány csepp vizzel keverg össze a port, majd az így kapott sűrű krémhez add hozzá a forró vizet.
A Matcha port akár hozzáadhatod bármelyik kedvenc gyümölcslevedhez is. Botsd ki a Matcha tasakot, lehet kettőt is és csak egyszerűen öntsd hozzá a gyümölcslevedhez.

FOGYASZTÁSI JAVASLATOK:

A Matcha nagyon sokoldalúan használható, szinte majdnem mindenhez hozzáadható.

VANILIÁS MATCHA ITAL
Keverj el egy csészében 1g Matcha port egy kevés hideg vízzel, majd folyamatos kevergetés közben adj hozzá forró vanilia szójatejet. Használhatsz vaniliás rizstejet vagy mandulatejet is.

MATCHA TURMIX
Az egyik legkedveltebb elkészítése a Matchának a jeges turmix. Használd különböző variációkban az alábbi összetevőket egy turmixgépben.
200ml szója-, rizs- vagy mandulatej
1 evőkanál Clearspring malátaszirup
1 teáskanál Clearspring Matcha por
1 banán ( Más friss v. mélyhűtött gyümölcsel helyettesíthető)
Jégkockák

 

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 1315
Kcal 315
Zsír 5,1
Ebből telített zsírsavak 0,6
Egyszeresen telített 0,6
Többszörösen telített 3
Szénhidrát g 26
Ebből cukor 5,3
Rost 38
Fehérje g 22
0
No votes yet
0 Ft
Készlet: 
0 db
0
No votes yet
0 Ft
Készlet: 
0 db
0
No votes yet
0 Ft
Készlet: 
0 db
0
No votes yet
5 320 Ft
Készlet: 
3 db
  • Bio
    Bio
  • Kósher
    Kósher
  • Vegán
    Vegán