Japán Wakame - szárított tengeri alga

Japán Wakame - szárított tengeri alga

Japanese Wakame - Dried Sea Vegetable
3 165 Ft
Cikkszám:
CS530
Készlet: 
0 db

Termékleírás

Összetevők: szárított tengeri alga ( Undaria pinnatifida).
A termék természetéből adódóan nyomelemekben tartalmazhat hal, puhatestű és/vagy páncélos testű állatszármazékokat. 
A Wakame jódban gazdag alga, az arra érzékeny egyének esetében ajánlott az orvosi konzultáció a termék felhasználását  illetően. 

Japánban a tápláló ételek közül a tengeri algák a leginkább becsben tartott élelmiszerek ízletességüknek  és sokoldalú felhasználhatóságuknak köszönhetően . 
A Wakame sötétzöld dús növény , kellemesen lágy ízvilágával levesek, saláták és zöldséges ételek változatos elkészítéséhez kedvelt alapanyag.  Japán tiszta , ásványanyagokban gazdag tengerparti vizeiben kézi begyűjtését követően átmosva hálókba téve  hosszasan szárítják a Napon. 
A legtöbb átlagos wakaméval ellentétben , a Clearspring Wakame esetében nem használnak lágyítást elősegítő  enzimeket ,  sem nátrium-glutamátot (MSG) . 
Áztatás után  megfelelő méretve aprítva adják a kívánt ételhez.  Leginkább miso levesek, hagym{s sült ételek és blansirozott zöldségek kitűnő alapanyaga.  Ezenfelül uborkával, újhagymával és gyömbérrel lime juice -os - miszós ecetes dressing készítésére is kiválóan használható. 
A Clearspring Wakame ( Undaria pinnatifida ) egy barna hínár, amelynek termesztése és szárítása egyaránt Japánban történik. Az áztatás során nyeri el  fénylő zöld színét.

 

Felhasználási javaslat

A sötétzöld Wakame egy kellemes ízvilágú és zsenge állagú alga, amelyet változatosan és egyszerűen felhasználhatunk ételeink készítésére. Kiváló miszó levesek, saláták és hirtelen-sült ételekhez. 
Felhasználás előtt leöblítjük vízzel, 10-15 percre beáztatjuk kézmeleg vízbe, majd a kívánt méretre felaprítva használhatjuk levesek, sült ételek ízének megőrzése céljából a főzés utolsó fázisában. 
A wakamét a kombu algához hasonlóan gyakra adják babételekhez puhítás céljából. 

Próbálj ki egyet a receptjeink közül: 
Wakames fehér miszóleves , gyömbéres édesburgonya köményes raguval vagy mediterrán ropogós saláta.

Még több recept a receptek oldalon! 
Tárolása: száraz, hűvös helyen, zárt zsacskóban 

 

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 82
Kcal 20
Zsír 0,3
Rost 5
Fehérje g 1,8
0,6
JÓD µg 2078
0
No votes yet
2 440 Ft
Készlet: 
40 db
0
No votes yet
5 140 Ft
Készlet: 
0 db
0
No votes yet
2 860 Ft
Készlet: 
2 db
0
No votes yet
1 585 Ft
Készlet: 
2 db
  • Vegán
    Vegán