Japán kombu - szárított tengeri alga
3 525 Ft |
Termékleírás
Összetevők: Kombu tengeri alga (Laminaria japonica) 100%
A termék természetéből adódóan nyomokban tartalmazhat hal és/vagy tengeri kagyló állatszármazékokat
A kombu jódban gazdag alga, az arra érzékeny egyének esetében ajánlott az orvosi konzultáció a termék felhasználását illetően
Vastag és széles csíkokra szeletelt kombut leginkább japán levesek, tésztás ételek levesalapjának ízesítésére használják. A kombu természetes glutaminsavat - Umami aminosav-tartalmaz, amely az ételek ízét felerősíti.
A kombu babból készült ételek esetén puhítja a babot és az emésztést is elősegíti.
Az algák közül a kombu a japán konyha egyik közkedvelt fajtája.
A legtöbb japán kombuval ellentétben, a Clearspring kombut Japán északi szigetén, Hokkaidón , Hidaka hideg vízeiben vadon gyűjtik be.
A hidakai kombut a legjobb minőségű kombunak tartják, mind zsengesége, mind kivételesen finom ízének köszönhetően. A Clearspring kombu a limanarai japonica néven ismert fajta.
Felhasználási javaslat
Kombu a leggyakrabban használt levesalap összetevö, umamiban(ötödik íz) gazdag levesek, szószok, mártások készítéséhez.
Dashi levesalap készítéséhez, 20-30 percre áztasson vízben, 5-7cm hosszú kombut. Majd lassan forraljuk fel a vizet és fözzük 5 percig.
Vegye ki a kombut a levesalapból, mielött azt felhasználja. Ha a kombut fözés elött egy órán át áztatja, akkor annyira megpuhul, hogy a fözés után felvágva a saláta mellé téve el is fogyaszthatja.
Próbálja ki valamelyik receptünk szerint sült zöldségekkel, pácolt szilvaszószban, bablevesben, stb.
Látogasson el a receptes oldalunkra.
kj | 7,1 |
---|---|
Kcal | 2 |
Zsír | 0,1 |
Ebből telített zsírsavak | 0,04 |
Szénhidrát g | 0,2 |
Ebből cukor | 0,1 |
Fehérje g | 0,1 |
Só | 0,02 |
JÓD µg | 371 |
- Vegán