Bio Dulse - szárított tengeri alga

Bio Dulse - szárított tengeri alga

Organic Dulse - Dried Sea Vegetable
2 540 Ft
Cikkszám:
CS565
Készlet: 
0 db

Termékleírás

Összetevők: Dulse (Palmaria palmata) 

A termék természetéből adódóan nyomokban tartalmazhat hal , és/vagy puhatestűek és tengeri ràk állatszármazékokat. A dulse gazdag jódban, így az arra érzékenyek a fogyasztást illetően kérjék ki kezelőorvosuk tanácsát! 
A dulse alga felületén a só kicsapódás fehér bevonatot képez.

A Dulse a leginkább ismert tengeri alga az Észak-Atlanti óceán térségében. Nèpszerűsége változatos és könnyed felhasználhatóságának köszönhető, számos étel kiváló alapanyaga. Észak-Írországban, Izlandon és Észak-kelet Amerikában mind ételként és mind gyógyszerként kiváltképp közkedvelt. 
 
Ez a vörösszínű és enyhén zamatos Clearspring Dulse alga mosás, szárítás és feldarabolás után egyszerűen adható levesekhez és salátákhoz, illetve szárazon pirítva és apróra morzsolva ételek díszítésére is felhasználható. 
 
Gazdag ízvilága leginkább felbontás után közvetlenül kisütve érvényesül. 
 
A Clearspring dulse (Palmaria palmata) vadon begyűjtése az É-Atlanti óceán területén történik. A begyűjtött algákat a raktárakba szállítás előtt a napsütötte parti sziklákra kiterítve gondosan kiszárítják. 
 
A legízletesebb algák egyekeként számon tartott dulse ásványi anyagokban és rostokban gazdag. Gyengén sós ízvilág és rágós textura jellemzi. Több fehérje található benne, mint a csicseriborsóban, a mandulában és a teljes szezámmagban. Ehetjük sütve, de  akár szendvicsek gazdagítására paradicsommal és zöldsalátával is nagyszerűen kombinálható.

 

Felhasználási javaslat

Hideg vízben 10 percig áztatni. Megfőzve vagy darabokra aprítva nyersen is fogyasztható.

Tárolása száraz, hűvös helyen gondosan zárt csomagolásban.

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 195
Kcal 47
Zsír 0,4
Szénhidrát g 2,3
Rost 10
Fehérje g 3,6
0,31
JÓD µg 1748
0
No votes yet
2 440 Ft
Készlet: 
40 db
0
No votes yet
5 140 Ft
Készlet: 
0 db
0
No votes yet
2 860 Ft
Készlet: 
2 db
0
No votes yet
1 585 Ft
Készlet: 
2 db
  • Bio
    Bio
  • Vegán
    Vegán