Zöld tea és Kesudió öntet

Zöld tea és Kesudió öntet
Hozzávalók: 
  1. ½ teáskanál Clearspring Sencha Zöld tealevelek
  2. 4 evőkanál Clearspring Olasz Extraszűz Olívaolaj
  3. 1 evőkanál Clearspring Barnarizs ecet 
  4. 1 evőkanál Clearspring Mikawa Mirin
  5. ½ teáskanál fokhagymakrém
  6. 3 evőkanál összevágott kesudió
  7. egy csipet Clearspring Hagyományos Tengeri só
Elkészítés: 
  1. Törje szét a Sencha zöldtea leveleket egy suribachiban, (ami egyenértékű a réz- illetve a famozsárral), hogy port kapjunk.
  2. Keverje össze a többi összetevőt egy tálban.
  3. Adja hozzá a porrá zúzott Sencha zöldtea leveleket, és ízlés szerint sózza meg.

Ez a Zöld tea öntet kitűnő salátákra, párolt zöldségekre és tésztákra (úgy lehet használni, mint a pestot.) A zöld tealevelek elegáns íze a kesudió természetes édesítésével maximális harmóniát teremt. A zöld tea minden jósága benne van ebben az öntetben.

100 ml öntet készíthető belőle

Séf: Atsuko Shojin-Ryori
Atsuko több hónapon át utazott a világban minden felé, és a japán konyháról tanított, ami után Londonban beindított egy autentikus kurzust a japán házias ételkészítésről, az Atsuko Konyháját.
 
A receptjei és a technikája az édesanyjától és a nagymamájától származnak, akik egyformán inspiráltak voltak a főzéstől, és átadták neki lelkesedésüket és tudásukat.
 
Mari Fujii tanította őt a japán buddhista templom konyháiban használt módszerekre, melyekben kizárólag csak növényi összetevőkből készítik az ételeket.
 
Miután látta a világot, és megismerte a különböző konyhakultúrákat, visszatért, és Londont választotta, hogy az öt alapvető hagyományos fűszerezésen alapuló japán konyhaművészetet tanítsa.
 
„Az ételek iránti elragadtatásom Londonban csak tovább fokozódott, mert ott rengeted lehetőség adódik megismerkedni a különféle kultúrákkal, és tanulni azok ételeiről. Összehasonlításképpen, a japán ételek egyszerűek és ízletesek, ezért tudnak nagyon népszerűek lenni. Több száz féle mindennapos ételt lehet készíteni mindössze csak öt alapvető fűszer felhasználásával: shoyu, mirin, sake, rizsecet és miso. Az egyetlen különbség csupán az ételkészítési technikában rejlik.”
 
Mérföldekre Japántól Atsuko tettvágya a tanítványaival együtt újrateremtette az életet a Kyushu-ból származó édesanyjának az ízvilágával.
 
Atsuko nem csak tanít, hanem rendszeresen vállalja privát összejövetelek és kávézók kínálatának megszervezését az ő egyedi japán technikájával.