Vegán Tofurántotta

15 perc
4 fő
Vegán Tofurántotta
Hozzávalók: 

♦ 800 g Clearspring selyem tofu

♦ 2 evőkanál Clearspring szezámolaj

♦ 3 teáskanál currypor

♦ 3 teáskanál kurkumapor

♦ 3 evőkanál Clearspring Tamari szósz

♦ 25 g gyömbérgyökér (reszelve, a levét kifacsarni)

♦ 1 zöldcitrom leve

♦ 110 g kellevél (csíkokra és nagyobb darabokra vágva)

♦ 1 nagyobb sárgarépa (megtisztítva és pálcilákra vágva)

♦ 2 szál csemegehagyma (díszítéshez apróra vágva)

♦ 1 közepes hagyma (finomra szeletelve)

 

Elkészítés: 

Egy pompás hétvégi vega villásreggeli. Az elkészítése szuper gyors és rendkívül finom.

1, Csepegtesse le a tofut és tegye egy tálba, majd villával keverje krémes állagúvá. 

2, Melegítse fel a szezámolajat egy serpenyőben, adja hozzá a hagymát és egy jó csipet finom tengeri sót. Addig dinsztelje, amíg a hagyma áttetszővé nem válik.

3, Adja hozzá a pálcikára vágott sárgarépát meg a kellevelet és keverje össze alaposan a komponenseket. Adjon hozzá egy negyed csészényi vizet és kevergesse mindaddig, amíg a kellevél és sárgarépa meg nem puhul.

4, Adja hozzá a tofut, még egy csipet tengeri sót, a curryt és a kurkumát.

5, Alaposan keverjen össze a fűszereket a tofuval és a zöldségekkel. Amennyiben túl száraznak találja, adhat hozzá még egy kis vizet, hogy a zöldségek puhulni tudjanak.
6, Amikor mindent jól összekevert és a tofu is jól átsült, locsolja meg a TAMARI SZÓJASZÓSSZAL, majd azt is keverje bele.

7, Nagyjából 7 perc főzés után jöhet bele a zöld citrom és a gyömbér leve, és újabb keverés.

8, Kapcsolja le a hőt, hagyja egy rövid ideig párologni, végül tálalás előtt szórja meg újhagymával.



Séf: Nicky Clinch

 
 
Nicky hivatalos makrobiotikus táplálkozási előadó, élettanácsadó és séf
 specializálva magát a belülről fakadó kiegyensúlyozott egészség megteremtésére.

Nicky egyedi főzési technikája magában foglalja a keleti gyógyászatot, az lelki tanácsadást, és a saját személyes tapasztalatait.

Szenvedélye az évszakoknak megfelelő, finomítatlan, teljes értékű élelmiszerekből való ételkészítés.
Ételei laktatóak, ízletesek és táplálóak. Mindemellett ügyel arra is, hogy minden, ami a tálcára kerül egyensúlyt alkosson.