ZÖLD TEA-KESUDIÓ ÖNTET

Zöld tea és Kesudió öntet
Hozzávalók: 
  • ½ teáskanál Clearspring Sencha Zöld tealevelek
  • 4 evőkanál Clearspring Olasz Extraszűz Olívaolaj
  • 1 evőkanál Clearspring Barnarizs ecet 
  • 1 evőkanál Clearspring Mikawa Mirin
  • ½ teáskanál fokhagymakrém
  • 3 evőkanál összevágott kesudió
  • egy csipet Clearspring Hagyományos Tengeri só
 
Elkészítés: 

1, Zúzza porrá a SENCHA (zöldtea) leveleket egy suribachiban, (vagy  réz- illetve famozsárban)
2, Keverje össze a többi összetevőt egy tálban.
3, Adja hozzá a tealeveleket és ízlés szerint sózza. 


100 ml öntet készíthető belőle

Kitűnő salátákra, párolt zöldségekre és tésztákra a pestohoz hasonlóan.  A tealevelek különleges ízvilága az édeskés kesudióval maximális harmóniát varázsol ételeinknek. 
 

 
 
Séf: Atsuko Shojin-Ryori
 
 
Atsuko több hónapon át járta a világot , hogy a japán konyháról tartson előadásokat. Londonban az "Atsuko Konyhája" kurzusain a hagyományos ételkészítés titkaival ismertette meg az érdeklődőket. 

Receptjei és a főzési technikája édesanyjától és a nagymamájától származnak, akik egyformán inspiráltak voltak, hogy átadják neki lelkesedésüket és tudásukat.

Mari Fujiinak a japán buddhista templom konyháiban kizárólag csak növényi összetevőkből készített  ételek elsajátítását köszönheti

Miután bejárta a világot és megismerkedett a különböző konyhakultúrákkal, Londont választva úgy döntött, hogy az öt alapvető hagyományos fűszerezésen alapuló japán konyhaművészet terjesztésének szenteli magát

„Az ételek iránti elragadtatásom Londonban csak tovább fokozódott, mert ott rengeteg lehetőség adódott megismerkedni a különféle kultúrákkal, és ételekkel. A japán ételek egyszerűek és ízletesek, ezért tudnak nagyon népszerűek lenni.
 
Több-százféle mindennapos ételt el lehet készíteni úgy, hogy mindössze csak öt alapvető fűszer felhasználunk: shoyu, mirin, sake, rizsecet és miso. Az egyetlen különbség csupán az ételkészítési technikában rejlik.”

Mérföldekre Japántól Atsuko tanítványaival együtt újrateremtette szülőföldje, a Kyushu ízvilágát. 

Atsuko nem csak tanít, hanem rendszeresen vállalja privát összejövetelek és kávézók kínálatának megszervezését.