Miso Leves

20 perc
3 fő
Miso Leves
Hozzávalók: 
A Dashihoz (alaplé):
  • 1 liter víz 
  • 5 cm-es csíkokra vágott Clearspring kombu
  • 1 Clearspring Shiitake gomba.
 
A leveshez:
  • 1 evőkanál Clearspring Wakame
  • 1 csomag Clearspring bio Selyemtofu
  • 1 csomag finomra vágott csemegehagyma.
 
A misohoz: 
  • 2-3 evőkanálnyi Clearspring bio barna rizs-, árpa-, vagyHatcho miso, ízlés szerint.
Elkészítés: 
Készítsd el az alaplevet: Áztasd be a shiitake gombát és a kombut legalább 30 percre. Forrald fel, majd vedd ki a kombu tengeri algát az edényből. Ha szeretnél, tegyél hozzá zöldségeket és főzd őket puhára. Add hozzá a többi összetevőt is, hagyd főni még pár percig, vedd le a tűzhelyről az edényt és keverd hozzá a misot.


Több módja is lehetséges, hogyan add a misot a leveshez. Íme néhány módszer:

1.A miso egy külön tálban higítsd fel a dashi levével, majd így öntsd vissza a levesébe.
2.A misot egy miso szűrőbe téve keverd a leveshez.
3.Tedd a misot egy merítőkanálra, meríts hozzá egy keveset a főzött részből, egy pálcikával keverd jól össze, és ezt a masszát keverd aztán a leveshez.
Ne melegítsd tovább a levest, ha a misot már hozzáadtad, mivel az tönkre tenné a fermentációs eljárás eredményét.
 
Minden receptünk 100% vegán (hús-, hal-, tejtermék-, tojás- és zselatinmentes) és nem tartalmaz finomított cukrot sem.