SOBAZUSHI ( SOBA SUSHI)
- 25 g Clearspring Shiitake gomba
- 2 evőkanál Clearspring Pirított Szezámolaj
- 2 evőkanál Clearspring Tamari Szójaszósz
- 250 g Clearspring Soba tészta
- 4 Clearspring Sushi Nori alga
- Clearspring Wasabi - ízlés szerint
- Claerspring umeboshi paszta
A hagyományos rizses sushinak egy ízletes, könnyű alternatívája.
1 Főzd meg a SOBA tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrd le és tedd egy tál hideg vízbe.
2 Emelj ki a tálból csupasz kézzel egy 20-22 cm hosszú 2 cm vastag köteget, és csepegtesd le alapossan . Ezt addig ismételd, amíg a tálból el nem fogy a tészta. Fontos, hogy minden köteg egyforma vastag legyen
3 Áztasd be a shiitake gombát meleg vízben 30 percig. Ha felszívta a vizet, nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, távolítsd el a szárakat, a kalapját szeleteld fel vékonyra.
4 Hevítsd fel a pirított szezámolajat és tedd bele a gombát. Pirítsd meg egy picit, majd hagyd főni néhány másodpercig tamari hozzáadásával lefedve.
5 Keverd el a wasabi port egy kevés vízzel.
6 Helyezd a norit egy sushi tekerőre és tedd rá a soba tésztát vízszintesen. úgy , hogy szinte az egész norit letakarja, csak 2 cm maradjon szabadon a tetejénél.
7 Tegyél rá egy réteg shiitake gombát, majd egy réteg wasabit.
8 Tekerd fel, mint a hagyományos sushit.
9 Vágd fel a rudakat 6 darabra a közepénél elkezdve.
Esetleg umeboshi krémmel teheted izgalmasabbá, amit a tésztára közvetlenül simíts rá, mielőtt feltekernéd a sushit.
A hagyományos rizses sushinak egy ízletes, könnyű alternatívája.
Tipp: Használja a végeket dekorációnak.
Ohka-san receptje