Rizskrokett
4 fő
Hozzávalók:
- 500 ml Clearspring Sütéshez való Napraforgóolaj
Lehetőség 1:
- 472 g maradék főtt Clearspring Sushi rizs
- 118 g zabpehely
- 1 evőkanál Clearspring Shoyu szójaszósz
- ½ reszelt sárgarépa
- ¼ apróra vágott póréhagyma
Lehetőség 2:
- 472 g maradék főtt Clearspring Sushi rizs
- 118 g zabpehely
- 2 evőkanál Clearspring Shoyu szójaszósz
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál Clearspring Umeboshi püré
Mártogatós szószhoz:
- 2 evőkanál Clearspring Shoyu szójaszósz
- 4 evőkanál víz
Ez a krokett tökéletes mint snack, vagy előétel, vagy mint könnyű ebéd egy ropogós saláta kíséretében.
Elkészítés:
- Keverje össze a rizsmaradékot a zabpehellyel. Az első verzió szerint: keverje ezt a shoyu szószba a reszelt sárgarépával és a felaprított póréhagymával. A 2. lehetőség: Keverje össze a rizs és zab mixet shoyuval, a citromlével és az umeboshi pürével.
- Formázzon kis golyókat. A golyóknak szilárdnak kell lenniük, különben szétesnek a sütés során.
- Hevítse fel az olajat. 3-4 krokettet tud kisütni egyszerre, persze az edény méretétől függően.
- Addig süsse, amíg ropogós, és kissé barnás színű lesz.
- Keverje össze a Shoyu szószt a vízzel a mártáshoz, és tálalja a krokettekkel.
Séf: Marijke de Coninck
Marijke de Coninck társigazgató a Nemzetközi Makrobiotikus Iskolában. Makrobiotikus tanárként és Életmód tanácsadóként dolgozik, továbbá rendszeresen főz az Egyesült Királyságban és Belgiumban.
A gyermekei egy virágzó makrobiotikus éttermet működtetnek Gentben.
Olivérrel, a partnerével közösen képeznek ki Életmód tanácsadókat, Szakácsokat és Gyógyszakácsokat egy nagyon mélyreható és innovatív 3 éves kurzuson.
Marijke úgy az Egyesült Királyságban, mint az egész világon nagyon keresett tanácsadó. Egyedinek mondható tanácsadási területén nagyon ismert személy.