Rizskrokett

4 fő
Rizskrokett
Hozzávalók: 
- 500 ml Clearspring Sütéshez való Napraforgóolaj
 
Lehetőség 1:
  1. 472 g maradék főtt Clearspring Sushi rizs
  2. 118 g zabpehely
  3. 1 evőkanál Clearspring Shoyu szójaszósz
  4. ½ reszelt sárgarépa
  5. ¼ apróra vágott póréhagyma
 
Lehetőség 2:
  1. 472 g maradék főtt Clearspring Sushi rizs
  2. 118 g zabpehely
  3. 2 evőkanál Clearspring Shoyu szójaszósz
  4. 1 evőkanál citromlé
  5. 1 teáskanál Clearspring Umeboshi püré
 
Mártogatós szószhoz:
  1. 2 evőkanál Clearspring Shoyu szójaszósz
  2. 4 evőkanál víz

Ez a krokett tökéletes mint snack, vagy előétel, vagy mint könnyű ebéd egy ropogós saláta kíséretében.

 

Elkészítés: 
  1. Keverje össze a rizsmaradékot a zabpehellyel. Az első verzió szerint: keverje ezt a shoyu szószba a reszelt sárgarépával és a felaprított póréhagymával. A 2. lehetőség: Keverje össze a rizs és zab mixet shoyuval, a citromlével és az umeboshi pürével.
  2. Formázzon kis golyókat. A golyóknak szilárdnak kell lenniük, különben szétesnek a sütés során.
  3. Hevítse fel az olajat. 3-4 krokettet tud kisütni egyszerre, persze az edény méretétől függően.
  4. Addig süsse, amíg ropogós, és kissé barnás színű lesz.
  5. Keverje össze a Shoyu szószt a vízzel a mártáshoz, és tálalja a krokettekkel.
Séf: Marijke de Coninck
 
 
Marijke de Coninck társigazgató a Nemzetközi Makrobiotikus Iskolában. Makrobiotikus tanárként és Életmód tanácsadóként dolgozik, továbbá rendszeresen főz az Egyesült Királyságban és Belgiumban.
 
A gyermekei egy virágzó makrobiotikus éttermet működtetnek Gentben.
 
Olivérrel, a partnerével közösen képeznek ki Életmód tanácsadókat, Szakácsokat és Gyógyszakácsokat egy nagyon mélyreható és innovatív 3 éves kurzuson.
 
Marijke úgy az Egyesült Királyságban, mint az egész világon nagyon keresett tanácsadó. Egyedinek mondható tanácsadási területén nagyon ismert személy.