Kelkáposzta, gomba, csemege kukorica Umamival és Tahini szósszal - sült édesburgonyába töltve

Elkészítési idő: 15 perc, Főzési idő: 45 perc
2 fő
Kelkáposzta, gomba, csemege kukorica Umamival és Tahini szósszal - sült édesburgonyába töltve
Hozzávalók: 
 • 2 közepes narancssárga húsú megmosott édesburgonya
 • 90 g megmosott fodros kelkáposzta, feldarabolva a kemény szárrészek eltávolítása után
 • fél póréhagyma felszeletelve
 • ½ üveg Clearspring BioKonyha Bio Csiperke gomba
 • 1 púpozott evőkanál Clearspring BioKonyha Bio Csemege kukorica
 • 1 púpozott evőkanál Clearspring Bio Gyömbéres Umami paszta
 • 1 teáskanál gyömbér dzsúsz: kb. 1 cm gyömbérgyökér reszelve és a leve kicsavarva
 • 1 teáskanál pirított fehér szezámmag
 • 1 teáskanál Clearspring Bio Szezámolaj
 • egy csipetnyi Clearspring Tengeri só

 

Az Umami Tahini Öntethez:
 
 • 1 evőkanál kevésbé olajos tahini  
 • 1 evőkanál forró víz
 • 1 teáskanál Clearspring Bio Gyömbéres Umami paszta
 • ½ teáskanál Clearspring Bio Maláta szirup
Elkészítés: 

Egyszerű és könnyű elkészíteni ezt a minden szempontból kielégítő színes és ízletes ételt a kelkáposzta és az édesburgonya nagyszerű előnyeivel. Az édesburgonya nagy tápanyagértékű szuperélelmiszer, mely az Egy az 5 napból diétának is megfelel. Ha kedvenc fehérjedús ételével tálalja, tökéletes melegítő ételhez jut az őszi és téli napokra.

 

 1. Fűtse elő a sütőt gáztűzhelynél 6-os fokozaton 180, légkeveréses fan sütőnél 200 Celsius fokra. Tegye az édesburgonyát a tepsibe, és süsse amíg megpuhul, nagyjából 45 percig.
 2. A szósz elkészítéséhez először is elegyítse a tahinit a forró vízzel, hogy az kellemesen krémes lesz. Adja hozzá a maradék összetevőket, és jól keverje meg.
 3. Hevítsen olajat egy serpenyőben és egy csipetnyi tengeri sóval süsse jól meg a gombát, amíg minden nedvesség elpárolog belőle, majd tegye félre.
 4. Öntsön annyi vizet egy edénybe, ami az alját ellepi és forralja fel. Dobja bele a póréhagymát, egy kevés olajjal finoman párolja meg, amíg meglágyul, majd adja hozzá a fodros kelt. További 1-2 percig párolja őket, míg megpuhulnak.
 5. A pirított gombához keverje hozzá a csemegekukoricát, majd az umami pasztát, a gyömbér dzsúszt és a szezám mag felét. Jól mixelje össze, majd rögtön kapcsolja is le a hőt alatta. 
 6. Vágja ketté a sült édesburgonyákat. Locsolja meg a húsukat egy kicsit a gyömbér levével, majd töltse bele a zöldségeket. Tálalja tahini öntettel és szórja meg egy kis pirított szezámmaggal.
 7. Váljon élvezetére és egészségére!
 
Séf: Junko Maria Furugori
 
 
Junkonak a főzési szenvedélye a Japánban töltött gyermekkorába nyúlik vissza. A nagyszülei közelségében nőtt fel, akik egyformán élvezték a hagyományos módon készült japán és a modern nyugati ételeket, míg otthon spanyol az édesanyja a saját összegyúrt ételverzióit készítette, így gyorsan fejlődhetett a konyhaművészeti kuriozitások készítésének gyakorlatában. 
 
Minden, az ételekkel kapcsolatos érdeklődése a növényekben rejlő gyógyító erő felé fordult, amikor a segítségükkel a 20-as éveinek elején varázslatos módon tudott leküzdeni egy betegséget. Személyes tanulmányai során találkozott az Okido Jógával, és a Clearspringnél azon dolgozott, hogy a bio és makrobiotikus ételeket megismertesse a világgal. 
 
Azóta együtt dolgozott Bob Lloyddal, Setsuko Dawsonnal, Kiyoko Onishivel és Montse Bredforddal. Megszerezte a természetes táplákozás és az energetikus főzéstudomány tanári diplomáját. Jelenleg a holisztikus egészség gyakorlatát kombinálja a bhuti konyhában végzett munkával és egy wellness központban Richmondban. Legfőképp szeretné megosztani az egész világgal az egyszerű, egészséges és ízletes mindennapos főzés örömeit és előnyeit – olyan magas igényeket kielégítő összetevőkből, melyek mind nekünk, mind a bolygónknak az előnyére válnak.