JAPÁN UMAMIS JACKFRUIT BURGER – vegán, bio és cukormentes

20 perc
3 fő
JAPÁN UMAMIS JACKFRUIT BURGER – vegán, bio és cukormentes
Hozzávalók: 

Jackfruit:
1 üveg CLEARSPRING bio fiatal JACKFRUIT (Jákafa gyümölcs) darabok
1 evőkanál CLEARSPRING  bio japán barnarizs miso paszta - pasztörizálatlan
2 evőkanál CLEARSPRING  bio japán Yaemon tamari szójaszósz – Dupla erősségű
2 evőkanál juharszirup
1 evőkanál CLEARSPRING  bio szezámolaj


Tofu szósz:
1 csomag   CLEARSPRING  bio japán selyem tofu y
1 evőkanál CLEARSPRING bio szezámolaj
4-5 darab   CLEARSPRING  bio japán shiitake gomba - szárított - meleg vízbe áztatva
2 evőkanál CLEARSPRING bio extra gazdag kókuszkrém


Egyéb hozzávalók:
uborka szeletek
2-3 darab CLEARSPRING  bio japán sushi gyömbér - pácolt
1 csomag CLEARSPRING  bio ropogós algák – eredeti ízesítésű

Elkészítés: 

Nyissa ki a jackfruit üveget és öntse le róla a sós levet,  majd a kezével tépkedje a jackfruit-ot kis darabokra. Tegye a jackfruit darabokat egy nagy serpenyőbe és közepes lángon 1 evőkanál szezámolajon kevergesse néhány percig. Egy tálba öntsön 2 evőkanál Yaemon tamari szószt, 1 evőkanál barnarizs misot, 2 evőkanál juharszirupot,  keverje össze . Öntse a mártást a jackfruitra és főzze további 3 percig, ill.  amíg a jackfruitból a víz e nem lpárolog. Tegye át egy tálba. (A serpenyőt tegye el későbbre.)

Vágja a beáztatott levétől kinyomkodott shiitake gombát vékony szeletekre. Tegyen egy külön serpenyőbe 1 evőkanál szezámolajat, majd adja hozzá az apróra vágott shiitake gombát és közepes tűzön főzze néhány percig. Nyisson ki egy tofut, csepegtesse le róla a vizet, a kezével morzsolja a serpenyőbe és keverje a gombához. Adjon hozzá 2 evőkanál kókuszdió krémet (a tömör zsírtartalmú részeket), és fűszerezze 2 evőkanál Yaemon Tamari szósszal. Vegye le a hőt és krémesítse egy mixerrel, amíg sima mártás nem  lesz belőle. Öntse a mártást egy tálba és hagyja kihűlni.

Most összeállíthatja a hamburgert!
Egy percig pirítsa a zsemlét a serpenyőben, amiben a jackfruit készült.
Kenje a krémes mártást egyenletesen a zsemlére és tegyen a tetejére egy ropogós algaréteget. Púpozzon rá a kezével nagy mennyiségű jackfruit-ot, majd egy réteg pácolt gyömbért, uborkát. Oszlasson el még egy tofu szószt a felső zsemlén és máris fogyasztásra kész a remekmű!
 

 Készítették                                                                       

Dave & Steve - Happy Pear, Írország                               

Lisa Dawson - Clearspring                                                

Julia Arabuli - Clearspring