Szója csokoládéhab

Szója csokoládéhab
Hozzávalók: 
  • 600 ml szójatej
  • 2 evőkanál Clearspring Kuzu 
  • 1 evőkanál Clearspring Agar-agar pehely 
  • 100ml Clearspring Rizsmaláta szirup
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál mogyoró vagy kesudió krémvaj
  • egy csipet Clearspring Hagyományos Tengeri só
  • pirított, vágott mogyoró a tetejére
Elkészítés: 
  1. Keverje össze a kakaóport (kb 3 evőkanál) szójatejjel, amit majd az alappasztához kever. Tegye félre.
  2. Keverje össze a kuzut egy evőkanál hideg vízzel és tegye félre. 
  3. Melegítse meg a megmaradt szójatejet egy edényben keverés nélkül egy csipetnyi sóval és agar-agar pehellyel, amíg az bugyogni kezd. Időnként megkevergetve párolja, amíg az összes agar-agar pehely teljesen fel nem olvad, kb. 3-4 percig.
  4. Adja hozzá a kakaópasztát (1) és párolja további 3-4 percig folyamatos keverés mellett
  5. Adja hozzá a rizsmaláta szirupot, a mogyorókrémet és keverje folyamatosan. Ha jól összemixelte, adja hozzá a kuzu pasztát (2) és keverje folyamatosan.
  6. Ha a krém túl sűrűvé kezd válni, vegye le a tűzhelyről, és tegye egy lapos tálcára. Hagyja hűlni 1-2 órát.
  7. Ha elkészült, addig krémesítse egy aprítógépben, amíg az habos és krémes lesz. Ha szükséges, adjon hozzá még malátaszirupot.
  8. Tálalja pirított, vágott mogyoróval.

Bűntudatmentes recept egészséges kuzuval és kakaóval.

Séf: Marlene Watson-Tara

 

Több mint 30 éven át aktívan tanította az egészség és a wellness minden aspektusát. Az ő étkezési tanácsai a makrobiotikus táplálkozás táptalaján fejlődtek ki. Továbbá tanulmányt írt a Hagyományos Kínai Orvoslás és a Józan Ész témakörben is. Kedvenc mondása: „Ha nem törődsz a testeddel, akkor hol akarsz élni?”

Új könyve a „Marobiotika minden évszakra” elérhető a weboldalán.