Szója csokoládéhab
Hozzávalók:
- 600 ml szójatej
- 2 evőkanál Clearspring Kuzu
- 1 evőkanál Clearspring Agar-agar pehely
- 100ml Clearspring Rizsmaláta szirup
- 1 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál mogyoró vagy kesudió krémvaj
- egy csipet Clearspring Hagyományos Tengeri só
- pirított, vágott mogyoró a tetejére
Elkészítés:
- Keverje össze a kakaóport (kb 3 evőkanál) szójatejjel, amit majd az alappasztához kever. Tegye félre.
- Keverje össze a kuzut egy evőkanál hideg vízzel és tegye félre.
- Melegítse meg a megmaradt szójatejet egy edényben keverés nélkül egy csipetnyi sóval és agar-agar pehellyel, amíg az bugyogni kezd. Időnként megkevergetve párolja, amíg az összes agar-agar pehely teljesen fel nem olvad, kb. 3-4 percig.
- Adja hozzá a kakaópasztát (1) és párolja további 3-4 percig folyamatos keverés mellett
- Adja hozzá a rizsmaláta szirupot, a mogyorókrémet és keverje folyamatosan. Ha jól összemixelte, adja hozzá a kuzu pasztát (2) és keverje folyamatosan.
- Ha a krém túl sűrűvé kezd válni, vegye le a tűzhelyről, és tegye egy lapos tálcára. Hagyja hűlni 1-2 órát.
- Ha elkészült, addig krémesítse egy aprítógépben, amíg az habos és krémes lesz. Ha szükséges, adjon hozzá még malátaszirupot.
- Tálalja pirított, vágott mogyoróval.
Bűntudatmentes recept egészséges kuzuval és kakaóval.
Séf: Marlene Watson-Tara
Több mint 30 éven át aktívan tanította az egészség és a wellness minden aspektusát. Az ő étkezési tanácsai a makrobiotikus táplálkozás táptalaján fejlődtek ki. Továbbá tanulmányt írt a Hagyományos Kínai Orvoslás és a Józan Ész témakörben is. Kedvenc mondása: „Ha nem törődsz a testeddel, akkor hol akarsz élni?”
Új könyve a „Marobiotika minden évszakra” elérhető a weboldalán.