Cseresznyés tofu sajttorta

Cseresznyés tofu sajttorta
Hozzávalók: 

 tej-, tojás- és cukormentes    

Alap

- 100 g zab
- 1 ek mogyoróolaj, Clearspring
- 2 ek rizsmaláta-szirup, Clearspring
 

Öntet
- 120 ml bio almalé
- ½ ek kuzu, Clearspring
- 150g kimagozott cseresznye
- ½ ek rizsmaláta-szirup, Clearspring
 

Töltelék
- 100 ml bio almalé
- 3 ek agarpehely, Clearspring
- 1-2 ek rizsmaláta-szirup, Clearspring

- 1 doboz tofu, Clearspring
- 2 tégely almapüré, Clearspring
- ½ vaníliarúd kikapart magja

Elkészítés: 

Alap készítése:

1. Melegítsd fel a sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat). Bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20 cm-es kerek, kapcsos tortaformát.

2. A zabot egy serpenyőben pirítsd tíz percig, majd kevergetve további 10 percig, vagy amíg aranybarnára nem sül.
3. Melegítsd fel az olajat és a szirupot alacsony hőmérsékleten, amíg a szirup könnyűvé és hígabbá válik. Ezalatt daráld le a zabot, majd öntsd bele a szirupba, és jól keverd össze.
4. Simítsd a masszát az előkészített tortaformába, majd tedd a sütő alsó részébe kb. 10 percre.
 

Öntet készítése:
1. Keverd össze egy főzőedényben a kuzut az almalével, amíg fel nem oldódik.
2. Melegítsd a kuzu dobozon írt utasítás szerint, majd tedd bele a cseresznyét és a szirupot, és főzd még néhány percig.
3. Vedd le a tűzről, egyenletesen kevergetve hűtsd le.
 

Töltelék készítése:

1. Melegítsd fel egy főzőedényben az agart és az almalevet a dobozon írt utasítás szerint. Amint a keverék elkezd sűrűsödni, add hozzá a rizsmaláta szirupot.

2. Keverd simára a maradék hozzávalókat. Add hozzá a fenti szirupot, és alaposan dolgozd össze. Tedd rá az alapra, és hűtőben hagyd összeállni legalább két órán át – még jobb egy éjszakára.


Tálalás
Vedd ki a tortát a formából, helyezd rá egy tálra és öntsd rá a cseresznyeszószt. Jó étvágyat!

 

 

Celia Plender

Celia Plender egy szabadúszó élelmiszer-író és szakács, aki mind Japánban, mind az Egyesült Királyságban szerzett tapasztalatokkal rendelkezik. A Time Out Magazine, (Szabadidős ajánlatok), a channel4.com/4food, a goodfoodchannel.co.uk és a clearspring.co.uk kiadványokhoz írt.

Miután Japánból visszatért, ahol séfként dolgozott egy Tokyo kaiseki étteremben, egyre több időt fordított a japán konyhára. (A kaiseki egy tradícionális, többfogásos japán vacsorát jelent.) Miután nyugaton szerezte a szakképesítését, ő is teljes mértékben ismeri az európai konyhát.

Két szakácskönyv büszke szerkesztője: A Dashi és az Umami, a japán konyha szíve (Cross Media 2009) és az A világ Umami receptjei, Fülöp-szigetek (Cross Media 2009), (Ez a kiadvány a Fülöp-szigetek élelmiszereire készült.).

Élelmiszerírói karrierét tekintve különböző magazinokba és weboldalakra írt, beleértve a www.channel4.com/4Food oldalt, ahol jelenleg helyettes szerkesztő, a www.goodfoodchannel.co.uk, a Time Out Eating and Drinking Guide, (Szabadidős étkezések és Italkalauz), www.Eat-Japan.com és a

www.clearspring.co.uk. Tagja az Élelmiszerírók céhének.