Japán agar pehely - tengeri növényi zselatin
4 505 Ft |
Termékleírás
Összetevők: Agar-agar tengeri növény(Geledium and Gracilaria spp.)
A Clearspring agar-agar pehely (japánul: kanten) egy magas minőségű növényi alternatíva édességek, zselatin és aszpik készítéséhez, amelyet hagyományos eljárással állítanak elö tengeri növényekből Japánban. Semleges ízvilág jellemzi és mentes mindenféle kémiai anyagtól és egyéb lágyítást és fehérítést elősegítő összetevőktől.
A hagyományos és a szokványos agar. Napjainkban a legtöbb kereskedelmi forgalomban lévő agar-agar a tengeri növény színét, ízét és állagát módosító összetevőket: kénsavat, kèmiai fehérítő és szinező anyagokat tartalmaznak.
A Clearspring agar-agar pehely kisebb családi vállalkozásban működtetett kézműves műhelyekben készül hagyományos módszereknek megfelelően.
Felhasználási javaslat
Hogyan főzzünk agar-agarral?
1 púpozott evőkanál agar pehely 250ml folyadékhoz elegendő Savas folyadék esetén vamivel több agar pehely mennyisége ajánlott
- Főzés előtt a pelyhet keverje el a folyadèkban.
- 2-3 percig alacsony tűzön kevergetés nélkül főzze
- Végül időnként kevergetés mellett a pehelyt teljesen oldja fel
- Formába öntve hűtse le
- Szervírozza
Tárolás: hűvös, száraz helyen a csomagolást gondosan lezárva.
kj | 708 |
---|---|
Kcal | 177 |
Zsír | 0,1 |
Rost | 85 |
Fehérje g | 1,4 |
Só | 0,2 |
- Vegán