Onigirazu - Sushi szedvics
Hozzávalók
• 2 lap Clearspring japán sushi nori - szárított tengeri növényi (pirított)
• 180 g Clearspring sushi rizs - rövidszemű japán stílusú rizs - fehér vagy barna
• 2 evőkanál Clearspring bio japán umeplum szilva ízesítő Jackfruit töltelék:
• 4-6 darab Clearspring Bio darabolt Jackfruit
• 1 teáskanál Clearspring Bio szezámmagolaj
• 1/2 evőkanál Clearspring Bio japán barna rizs miso paszta - pasztörizálatlan
• 1/2 evőkanál Clearspring Bio japán YaemonTamari szójaszósz - Duplaerejű
• 1 teáskanál juharszirup Egyéb töltelék:
• 1/2 avokádó (vékony darabokra szeletelve)
• néhány szelet piros színű paprika
• egy kis marék vegyes salátalevél Saláta köret: • vegyes levél saláta
• pár cseresznye paradicsom
• néhány zöldbab - 2 percig főzve
• 1 teáskanál Clearspring bio japán édes fehér Miso paszta
• 1/2 teáskanál Clearspring Bio japán barna rizsecet
• Egy hintésnyi Clearspring bio atlanti-tengeri salátát
1. A rizst főzze meg a csomagoláson leírtak szerint. A főzés után adja hozzá az ume ízesítőt, keverje össze, majd hagyja hűlni körülbelül 5-10 percig.
2. Készítse elő a jackfruitot úgy, hogy a darabokat lemezekre szedi. Melegítse fel a serpenyőt a szezámolajjal, majd süsse át a jackfruitot. Amint a jackfruit átsült, keverje hozzá az ízesítőket, majd hagyja kihűlni.
3. Összeállítás. Helyezze a nori tengeri algát fényes oldalával lefelé. Helyezze a rizs 1/4-ét a közepére, és lapítsa le a kezével. Tegye rá a rizsre a leveles salátát, majd adja hozzá a széttépdesett jackfruit-ot. Adja hozzá a pirospaprikát és a szeletelt avokádót. Most következik a rizs másik 1/4-e a tetejére. Óvatosan hajtsa rá a nori tengeri aégát, először mindkét oldalát, majd az alját és a tetejét. Ha kicsit nehezen hajlik, nedvesítse meg a kezét egy kis vízzel, és az újaival kissé nedvesítse át a norit. Miután minden oldalát ráhajtotta, fordítsa fejjel lefelé az onigirazut, hogy az alga megtapadjon.
4. Fogyaszthatja úgy, ahogy van, vagy felére vághatja, mint a képen, és beteheti a tárolódobozába.
5. A kísérő saláta elkészítéséhez tépje szét a salátaleveleket falat méretű darabokra, és adja hozzá a beáztatott tengeri zöldségsalátát. Helyezze a főtt francia babot az ebéddobozba, öntse rá az öntetet, és szórja meg a tengeri salátával.
Minden receptünk 100% vegán (azaz nem tartalmaznak hús, hal, tej, tojás vagy zselatin összetevőket) és mentesek a finomított cukortól.