Vegán Tofurántotta
♦ 800 g Clearspring selyem tofu
♦ 2 evőkanál Clearspring szezámolaj
♦ 3 teáskanál currypor
♦ 3 teáskanál kurkumapor
♦ 3 evőkanál Clearspring Tamari szósz
♦ 25 g gyömbérgyökér (reszelve, a levét kifacsarni)
♦ 1 zöldcitrom leve
♦ 110 g kellevél (csíkokra és nagyobb darabokra vágva)
♦ 1 nagyobb sárgarépa (megtisztítva és pálcilákra vágva)
♦ 2 szál csemegehagyma (díszítéshez apróra vágva)
♦ 1 közepes hagyma (finomra szeletelve)
Egy pompás hétvégi vega villásreggeli. Az elkészítése szuper gyors és rendkívül finom.
1, Csepegtesse le a tofut és tegye egy tálba, majd villával keverje krémes állagúvá.
2, Melegítse fel a szezámolajat egy serpenyőben, adja hozzá a hagymát és egy jó csipet finom tengeri sót. Addig dinsztelje, amíg a hagyma áttetszővé nem válik.
3, Adja hozzá a pálcikára vágott sárgarépát meg a kellevelet és keverje össze alaposan a komponenseket. Adjon hozzá egy negyed csészényi vizet és kevergesse mindaddig, amíg a kellevél és sárgarépa meg nem puhul.
4, Adja hozzá a tofut, még egy csipet tengeri sót, a curryt és a kurkumát.
5, Alaposan keverjen össze a fűszereket a tofuval és a zöldségekkel. Amennyiben túl száraznak találja, adhat hozzá még egy kis vizet, hogy a zöldségek puhulni tudjanak.
6, Amikor mindent jól összekevert és a tofu is jól átsült, locsolja meg a TAMARI SZÓJASZÓSSZAL, majd azt is keverje bele.
7, Nagyjából 7 perc főzés után jöhet bele a zöld citrom és a gyömbér leve, és újabb keverés.
8, Kapcsolja le a hőt, hagyja egy rövid ideig párologni, végül tálalás előtt szórja meg újhagymával.
Séf: Nicky Clinch
specializálva magát a belülről fakadó kiegyensúlyozott egészség megteremtésére.
Nicky egyedi főzési technikája magában foglalja a keleti gyógyászatot, az lelki tanácsadást, és a saját személyes tapasztalatait.
Szenvedélye az évszakoknak megfelelő, finomítatlan, teljes értékű élelmiszerekből való ételkészítés.
Ételei laktatóak, ízletesek és táplálóak. Mindemellett ügyel arra is, hogy minden, ami a tálcára kerül egyensúlyt alkosson.