Lencse Bolognese Barna rizs Tésztával
- 2 evőkanál Clearspring Extraszűz Olívaolaj
- 1 közepes póréhagyma apró kockákra vágva
- 2 sárgarépa kisebb kockákra vágva
- 2 zellerszár apró kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma szétzúzva
- 1 üveg Clearspring Bio Napon szárított Paradicsom apró kockákra vágva
- 2 üveg Clearspring Bio Lencse
- 2 evőkanál bio paradicsomszósz egy csésze forró vízben feloldva
- 2 csésze tisztított víz
- csipetnyi egy ideális fűszerkeverékből (választható)
- só és frissen őrölt feketebors az ízesítéshez (választható)
- 1 evőkanál Clearspring Tamari vagy Shoyu Natúr Szójaszósz
- 2 evőkanál frissen darált petrezselyemlevél
- Clearspring Barnarizs tészta
- frissen reszelt vegán parmezán a tálaláshoz
1, Egy nagy serpenyőben a közepesnél jobban hevítse fel az olajat, adja hozzá a póréhagymát, sárgarépát, szárzellert és fokhagymát.
2, Fedje le és addig főzze, (kb.10 perc) míg meg nem puhul.
3, Adja hozzá a szárított paradicsomot, a lencsét, a higított paradicsompürét, a tisztított vizet, a fűszerkeveréket és ízesítse sóval, borssal ízlés szerint .
4, Alacsony hőfokon fedő alatt párolja puhára a lencsét és a zöldségeket . Ha szükséges, adjon hozzá még vizet.
5, A BARNA RIZS TÉSZTÁT készítse el a dobozon található utasítás szerint.
6, Teljesen csepegtesse le.
7, Közvetlenül tálalás előtt szórjon TAMARIT és petrezselymet a lencsés bolognese szószhoz.
8, Tegye a tésztát egy tálaló edénybe, öntse rá a szószt. Vegán sajttal is szervírozható.
Új könyve a „Marobiotika minden évszakra” elérhető a weboldalán.