Bio gluténmentes instant hajdina
1 235 Ft |
Termékleírás
Összetevők: bio gazdálkodásból származó hajdina - Gluténmentes fehérje- és rostforrás, sómentes.
A Clearspring instant hajdina természetes módon, gluténmentes, hántolt hajdinadarából készül. A főzés során a gabona lágy és enyhén dió ízű lesz. Tészta, rizs vagy burgonya helyettesíthető vele sült zöldségekben, ragukban és rakott ételekben. A hajdinadarát hagyományosan a kásákban és levesekben használják. Alig öt perc alatt elkészül, és áztatni sem kell.
- 5 perc alatt kész a főzőlapon
- Gluténmentes
- Jelentős fehérjeforrás
- Magas rosttartalom
- Sómentes
A hajdina angol nevében ugyan szerepel a búza, ennek ellenére a hajdina nem gabonaféle, és nem is fűféle, hanem valójában szorosan kapcsolódik a rebarbarához és a sóskához. Angol megnevezéseit: „buckwheat”, vagy „beech wheat” két okból kapta: egyrészt a hajdina magja háromszög alakú, amelyek hasonlítanak a bükkfa jóval nagyobb méretű termésére, másrész az a tény, hogy úgy használják, mint a búzát. Ez az egyik legszélesebb körben felhasználható gluténmentes gabona, mely közel és távol számos nemzetközi recept fontos alkotóeleme, a japán Soba tésztától, a kelet-európai Kashán (gabonakásán) keresztül, a francia Galettákig (lepényekig). Évszázadok óta szerte a világon a legalapvetőbb élelmiszernek számít.
Az észak-olaszországi harmadik generációs termelőnk már több mint 100 éve őrli a hajdinát. A Clearspring hajdinaliszt a teljes gabona tápanyagait tartalmazza, csak a héj nem fogyasztható részét távolítják el az őrlési folyamat előtt.
- Harmadik generációs termelő gyártja Észak-Olaszországban.
- A teljes gabona tápanyagait tartalmazza, csak a héj nem fogyasztható részét távolítják el.
- Kitűnő kísérője raguknak, rakott ételeknek és sült zöldségeknek.
Ez a gyors készítésű, gluténmentes gabona jellegzetes ízének köszönhetően tökéletes salátákhoz, levesekbe és gabonaételekhez. A bio hajdinadara kiváló kásának, granolának (müzliféle), az arab tabboulehnek (hajdina apróra vágott salátával), vagy a piláfok (levesben főtt pirított gabona) és rakott ételek gabona köreteként, akár mint a rizs, vagy bármely más gabona helyettesítőjeként. Valójában hajdinadarát használhat bármely olyan ételhez, amely receptje teljes kiőrlésű gabonára vonatkozik.
A hajdina héját Gyakran használják a hipoallergén párnák töltőanyagaként.
Felhasználási javaslat
Forraljon fel adagonként 130 gramm vizet. Adjon hozzá egy adagra vetítve 45 gramm hajdinát. Főzze 5 percig. Ha kész, lazítsa fel egy villával, és ízesítse kedvenc mártásaival. Ha egy picit lágyabbat, vagy harapnivalóbbat szeretne, változtassa meg a főzési időt 1-1 perccel. Nem kell leöblíteni. A doboz 3 adagot tartalmaz.
Használat után zárja vissza a csomagolást, és tárolja hűvös, száraz helyen!
kj | 1441 |
---|---|
Kcal | 341 |
Zsír | 3,3 |
Ebből telített zsírsavak | 0,7 |
Szénhidrát g | 62 |
Ebből cukor | 1 |
Rost | 5,5 |
Fehérje g | 13 |
- Bio
- Gluténmentes
- Vegán