Bio Árpa Maláta Szirup

Bio Árpa Maláta Szirup

Organic Barley Malt Syrup - 330g
1 845 Ft
Cikkszám:
MR103
Készlet: 
0 db

Termékleírás

Összetevők: Víz, csíráztatott árpa *(82%).*bio gazdálkodásból származó természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.
Az árpamaláta szirupnak gazdag, telt íze van, és a cukorhoz, a mézhez vagy a juharsziruphoz viszonyítva közepesen édes. Jellegzetes malátás íze miatt nagyszerű édesítőszer sült édességekhez és forró italokhoz, mint ahogy sütemények, palacsinták és desszertek önteteként.

Az árpamaláta szirupnak mély, gazdag, összetett íze van, mint általában a malátáknak. Ragacsosabb mint a rizsmaláta szirup, így rendkívül jó kötőanyag,  pompás alapanyag müzliszeletek készítéséhez.
 
Megjegyzés: Amennyiben az árpamaláta szirupot sütemény sütéshez kívánja felhasználni, akkor a folyadék összetevőkkel jól keverje el, minthogy a szárazanyaghoz, például a liszthez adná. A szirupos édesítésnél ugyanakkor szükséges a szárazanyag mennyiségét is hozzá igazítani annak érdekében, hogy a tészta ne legyen túl nedves.

Hagyományos malátakészítés

Az eljárás a bio gabonamagvak kicsíráztatásából áll, minek következtében emésztő enzimek sora keletkezik. Ez az enzimatikus folyamat teszi lehetővé a gabonaszemekben lévő keményítő, szénhidrátok és zsírok lebontását. A keményítőnek természetes egyszerű cukrokká való lebomlása során alakul ki egy kellemesen édes szirup sűrítmény. Ez a jellegzetes maláta ízű, sötét barna, sűrű és ragacsos szirup féle olyan édes, mint a finomított fehér cukor.

Csak hogy bemutassuk, a legtöbb gabonaszirup manapság laboratóriumi eljárás során előállított enzimekkel készül, amik gyorsan és olcsón átalakítják a gabonákban található keményítőket egyszerűbb cukrokká. Míg a hagyományos maláta készítési eljárás hozama ugyan alacsonyabb, mint a laboratóriumban előállított enzimekkel történő gyártásnak, azonban a szélesebb skálán jelenlévő emésztő enzimek aktivitása a malátakészítésnél teljesebb ízt, és jobb emészthetőséget garantál a számunkra.

Jobb nekünk a maláta szirup, mint a finomított cukor?

A finomított fehér cukrot „fehér halálnak” is hívják, mivel az „üres” kalórián kívül nincs benne semmilyen tápanyag. Számtalan sok tanulmány rámutatott, hogy elhízást, cukorbetegséget, depressziót okoz, elnyomja az immunrendszert, és mint valami drog, komoly függőséget okoz. Ezért a legjobb, amit tehetünk, hogy a cukrot teljesen elkerüljük, és természetesebb édesítő szerekkel helyettesítjük, mint például az árpamaláta szirup. Olyan összetett cukrokból épül fel, amelyek sokkal lassabban lépnek be a véráramba, mint a fehér cukor, ez által kíméletes vércukorszint emelkedést okozva. Mivel az árpamaláta viszonylag feldolgozatlan „nyersanyag”, így a tápanyagok, és ásványok teljes skáláját tartalmazza.

Glikémiás Index

A glikémiás index egy olyan mutatószám, amely kifejezi, hogy bizonyos típusú élelmi alapanyagok milyen gyorsan emelik meg a vércukorszintet közvetlenül étkezés után. Amely élelmiszerek gyorsan megemelik a vér cukorszintjét, azoknak a GI mutatószáma magas, amelyek lassan, azoké alacsony. (100 a max.) Önmagában csak a glikémiás index még nem ad elegendő információt az élelmiszernek a vér cukorszintjére gyakorolt hatásáról. Mindössze arról tájékoztat, hogy milyen gyorsan kellene az Ön vérében a szénhidrátoknak átalakulniuk cukrokká. A GL, azaz a glikémiás töltés azt mutatja meg, hogy az a bizonyos élelmiszer mennyi szénhidrátot tartalmaz. A vércukorszint emelkedésében emellett természetesen annak is óriási jelentősége van, hogy mennyit fogyasztott abból a bizonyos tápanyagból.

 

Felhasználási javaslat

Élvezheti, mint feltétet kenyéren, palacsintákon és desszerteken öntetekben és szószokban. Fehér cukor helyet süteménysütésnél. Sütésnél egy csésze cukor helyettesítésére másfél csésze árpamaláta szirupot használjon, és ennek megfelelően csökkentse a folyékony összetevőket a receptben.

Hűvös, száraz helyen tárolja.
Felbontás után, tartsa hűtőszekrényben.

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 1314
Kcal 314
Zsír 0,2
Ebből telített zsírsavak 0,1
Szénhidrát g 92
Ebből cukor 92
Fehérje g 4,4
0,13
0
No votes yet
3 180 Ft
Készlet: 
6 db
0
No votes yet
2 450 Ft
Készlet: 
7 db
0
No votes yet
2 660 Ft
Készlet: 
5 db
0
No votes yet
2 260 Ft
Készlet: 
17 db
  • Bio
    Bio
  • Kósher
    Kósher
  • Vegán
    Vegán