Bio Tampon

Kérdések és válaszok a bio tamponodról.

1* Van szavatossági ideje a bio tamponoknak?

Igen, a bio pamut tamponoknak van szavatossági ideje.

A Natracare bio pamut tamponoknak nincs hivatalos lejárati ideje, ezért nem fogja a csomagolásra nyomtatva megtalálni. Azonban azt javasoljuk, hogy a beszerzéstől számított 3 éven belül használja fel őket.

Ha más márkájú tampont használ, akkor tudakozódjon a gyártótól. Más típusú tamponoknak (bio vagy sem), kell, hogy rendelkezzenek egy hivatalos, vagy ajánlatos szavatossági idővel.

2* Lebomlanak a bio tamponok biológiai úton?

Igen, a Natracare bio tamponokat úgy alkották meg, hogy azok biológiai úton lebomlanak és komposztálhatóak. Ez azért lehetséges, mert 100% bio pamutból készülnek, és nem tartalmaznak műanyagot. Informálódjon a ciklusával kapcsolatos termékek komposztálhatóságát illetően.

3* Miből készülnek a bio tamponok?

A bio tamponok, bio előírásoknak megfelelően termesztettek és hitelesített pamutból készülnek. A Global Organic Textile standard írja elő, mely alap- és vegyi anyagok nem használhatók fel a bio tamponok gyártásakor, mint például a műanyag, a klór, vagy mérgező festékek.

4* Hogyan kellene tárolnom a bio tamponokat?

A fürdőszobákban általában gőz, nedvesség és meleg van, a lakás többi részéhez képest. A legtöbb nő a fürdőszobában, vagy a mellékhelyiségben tárolja a tamponjait. Mi azt javasoljuk, hogy a tamponjait, és egyéb, a ciklushoz kapcsolódó terméket tárolja inkább a gardróbszekrényben, lehetőleg egy fiókban és dobozban.

Egy applikátoros tampon például könnyen megszívja magát nedvességgel a zuhany közelében, és idővel kitágul. Ahogy a tampon növekszik, és feszíti az applikátort, egyre nehézkesebb lesz kitolni a tampont az applikátorból, hiába választottunk egy biztonságos tampont.

A legtöbb csomagoláson feltüntetik, hogy „Tárolja fénytől védett, hideg, száraz helyen!” Ezt tanácsos betartani az összes menstruációhoz kapcsolódó terméknél!

5* Vajon mikor készült a bio tamponom?

Szeretné tudni, mikor készült az Ön bio tamponja? Lépjen velünk kapcsolatba, hogy ezt megtudja!