Bio barna rizs - fekete szójabab Mochi

Bio barna rizs - fekete szójabab Mochi

Organic Japanese Brown Rice Black Soya Bean Mochi
3 265 Ft
-+
Cikkszám:
CS716

Termékleírás

Összetevők: édes barna rizs*(92%), fekete szójabab*(8%), tengeri só    * „bio gazdaságból származó” 
 
A Mochi tápláló íze és egyedülálló, rágós textúrája Japán kedvence. A főzés során ezek a sütemények meglágyulnak és felpuffadnak, hogy még élvezetesebben rágósak legyenek. Egyszerűen egy enyhén olajozott, fedett serpenyőben mérsékelten közepes hőmérsékleten süsse, és egyszer fordítsa meg. Tálalhatja saját kívánsága szerinti öntetekkel vagy töltelékekkel, édesen vagy sósan. A mi kedvencünk egy Tamari és juharszirup öntet, de az alábbiakban olvashat további receptjavaslatokat.  
 
Gluténmentes 100% teljes kiőrlésű Alacsony zsírtartalmú 8 perc alatt fogyasztható 
 
Mi a Mochi 
 
A Mochi rövid szemű Japonica Glutinous barna rizsből készül, amelyet párolnak, péppé passzíroznak, tömbökre formálják és szárítják. A legjobb Mochi egyaránt nyúlós és rugalmas, amihez  kivételes készség és tapasztalat kell, különösen nehéz, ha barna rizsböl készítik. 
 
Japánban a Mochi hagyományosan teljes rizsből készül, munkaigényes ceremóniával állítják elő, melynek neve Mochitsuki, (ahogy a Püfölő Ünnep neve is). A Mochit ma már egész évben fogyasztják. A mochi eredendöen egy hagyományos finomság, amelyet Japánban kifejezetten az Új Év ünnepe alkalmával készítenek és fogyasztanak. A Glutinous rizst fényezés után egy éjszakára vízbe áztatják, majd párolják, aztán egy hatalmas, nehéz, nagy fakalapáccsal (kine) ütik, pürésítik egy hagyományos mozsárban (usu). Két ember végzi felváltva a munkát, az egyik pépesíti, a másik meg hajtogatja, forgatja és nedvesíti a Mochit. Meg kell tartaniuk a folyamatos ritmust, nehogy megsebesítsék egymást a nehéz fakalapáccsal. (Ebben gyakran dobszó segíti őket!) A ragacsos masszát ezután kockákká alakítják és megszárítják. 
 
A Mochi elkészítése  
 
A Mochi rendkívül sokoldalúan alkalmazható, könnyű főzni, és általában az étkezés fő összetevőjeként szolgál. Hagyományosan a japán újév első ételeként, általában levesben vagy pörkölt zöldségek mellett szerepel, mint a hosszú élet és a gazdagság szimbóluma. 
 
A Mochi sütőben süthető, grillezhető, serpenyőben süthető és főzhető is. 
 
Ha Mochit a sütőben szeretné elkészíteni: vágja fel 2,5-4 cm-es kockákra, és előfűtött sütőben 8-10 percig süsse. Fel fog puffadni, és amikor kész, barna és ropogós a kívülről, és rágnivaló belülről. Ha túlságosan hosszú ideig fö, a felszín kirepedezik és a lágy belsö rész kifolyik. Tehát főzés közben legyen figyelmes! Tálalhatja öntettel, köretekkel egyéni elképzelése szerint. Tamari szósszal és juharsziruppal egy ínycsiklandóan finom, gyorsan elkészíthető édes snacket kapunk. Szintén ínyencség Tamari és gyömbér öntettel összekevert, pirított noriba csomagolt Mochi. Fantasztikus gasztronómiai élmény, ha a Mochit falat méretű darabokra vágja, és levesekhez, párolt, vagy akár hirtelen sült zöldségekhez adja, mint egy ropogós krutont, közvetlenül mielőtt felszolgálná őket. Természetesen laktató és enyhén édes ez a gluténmentes Glutinous rizsből készült alacsony zsírtartalmú falatka, mely a maga nagyszerűségével felülmúlhatatlan a snackek között. Kitünö választás egy gyors és egyszerű falatokhoz: Süssön meg néhány darab Mochit, majd a forró és ragacsos kockékat tekerje bele pirított Noriba, melyet előtte megken reszelt gyömbér, Tamari, Tekka és Wasabi keverékével… " Mennyei manna” Egy gyufásdoboz méretű Mochi darabkának ugyanannyi a kalóriaértéke, mint egy tál rizsnek. Ezért is olyan kedvelt a japán gazdák körében, akik gyakran fogyasztanak Mochit a hideg téli napokon, hogy növeljék az állóképességüket. Ugyanakkor a szamurájok is a Mochit vitték a csatatérre, mert könnyű volt szállítani, egyszerű volt elkészíteni, és rengeteg energiát adott.

 

Felhasználási javaslat

Egyszerűen egy enyhén olajozott, fedett serpenyőben mérsékelten közepes hőmérsékleten süsse, és közben egyszer fordítsa meg. Tálalhatja saját kívánsága szerinti öntetekkel, vagy körettel, édesen vagy sósan. A Mochi sütőben való elkészítéséhez vágja fel 2,5-4 cm-es kockákra, és előfűtött sütőben 8-10 percig süsse. Fel fog puffadni...
 
Hűvös, száraz helyen tárolja! Felbontás után tartsa hűtőszekrényben!

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 1018
Kcal 241
Zsír 4,1
Ebből telített zsírsavak 0,9
Egyszeresen telített 1,4
Többszörösen telített 1,83
Szénhidrogén g 43
Ebből cukor 0,6
Rost 4,43
Fehérje g 6
0,12
0
No votes yet
1 005 Ft
0
No votes yet
2 340 Ft
0
No votes yet
2 340 Ft
0
No votes yet
2 335 Ft
  • Bio
    Bio
  • Gluténmentes
    Gluténmentes
  • Vegán
    Vegán