Bio Japán Yaemon Tamari szójaszósz - dupla erős
 • Bio Japán Yaemon Tamari szójaszósz - dupla erős
 • Bio Japán Yaemon Tamari szójaszósz - dupla erős
 • Bio Japán Yaemon Tamari szójaszósz - dupla erős

Bio Japán Yaemon Tamari szójaszósz - dupla erős

Organic Japanese Yaemon Tamari Soya Sauce - Double Strength
1 930 Ft
-+
Cikkszám:
CS425
Készlet: 
22 db

Termékleírás

ÖSSZETEVŐK: szójabab* (46%), víz, tengeri só, mirin* (édesrizs*, víz, erjesztett rizs*)

A csillaggal jelzett termékek bio gazdaságból származnak.

Fa hordókban érlelt.

A díjnyertes dupla erős Tamari szójaszószunkat mostantól BIO JAPÁN YAEMON TAMARI SZÓJASZÓSZNAK nevezzük. Azért változtattuk meg a nevet, hogy ezzel is tisztelegjünk a Yaemon család nagyon különleges története előtt, akik már 1871 óta gyártják ezt az egyedi, még Japánban is ritka glutén-mentes ízesítőt.

Erről a történetről még többet olvashatsz a blog-ban.

Clearspring bio dupla erős gluténmentes tamari bio teljes szójababból készül és egy üveg szószhoz kétszer annyi babot használnak fel, mint amennyit általában szoktak használni. A nagyobb arányú szójabab használata simulékonyabb, egyenletesebb izt eredményez.

500 éves recept alapján, hagyományos módszerekkel és kézi eszközökkel, generációkon keresztül, természetes erjesztéssel, több mint két nyáron át cédrusfahordókban készitik.

A Clearspring bio Japán tamari szójaszósz dijnyertes termék, gazdag, testes, összetett ellenállhatatlan izvilággal. Tökéletes sushi és sashimi izesitő. Kiválóan füszerezi, s mennyei izeket varázsol salátaönteteknek, pácoknak, szószoknak, sült és főtt zöldségeknek.

A szójaszósz fontos, hogy ott legyen a fűszerkészletünkben. Megszámlálhatatlan étel nékülönözhetetlen öszetevője, s ezért megkerülhetetlen kérdés a szójaszósz minősége. Jó lehet egy olcsó választás? A rövid válasz: NEM. Eredeti és a maximális Japán izvilág élvezetéért érdemes befektetni egy csúcsminőségű szójaszószba, mint a Clearspring bio tamari.

 

Clearspring bio Japán tamari tej-, tojás-, laktóz- és gluténmentes, bio és vegán.

 

Egy parányi %-ban van benne piritott árpaliszt, mégis a glutén teszt nem mutatja ki a fehérjét. A hosszú erjesztési folyamat során a glutén eltűnik a szójaszószból. Határozottan kijelentjük hogy a Clearspring bio tamari szójaszósz gluténmentes olyannyira, hogy a Coeliac Society(lisztérzékenyek) felvette a terméket az ajánlott élelmiszerek listájába.

 

Felhasználási javaslat

Néhány csepp ebből a gazdag izvilágú sokoldalú izesitőből, ami az enyhébb izeket is kiemeli a levesekben, szószokban, salátákban gabonákban vagy zöldségekben. Néhány percel a főzés vége előtt használjuk, hogy megőrizzük a finom izét.

Száraz hűvös, sötét helyen tárold.

Felbontás után hűtőszekrényben tárold.

 

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 832
Kcal 196
Zsír 0,2
Szénhidrát g 34
Ebből cukor 1,8
Rost 1,7
Fehérje g 14
15,9
0
No votes yet
1 310 Ft
Készlet: 
6 db
0
No votes yet
1 290 Ft
Készlet: 
13 db
0
No votes yet
2 000 Ft
Készlet: 
5 db
0
No votes yet
2 060 Ft
Készlet: 
4 db
 • Bio
  Bio
 • Gluténmentes
  Gluténmentes
 • Kósher
  Kósher
 • Vegán
  Vegán