Édes Vegán Bundáskenyér

előkészítési idő - 10 perc + 30 perc a hűtőben, sütési idő - 10 perc
4 fő
Édes Vegán Bundáskenyér
Hozzávalók: 

 ♦ 1 pohár Clearspring Barna rizs Amazake
 ♦ 1 üveg szűrt víz
 ♦ 1 evőkanál Clearspring kókuszolaj
 ♦ 1 bagett vagy egy zsúrkenyér (lehetőség szerint gluténmentes kenyér)
 ♦ 1 teáskanál Clearspring Kuzu (opció: sűrítőanyag)
 ♦ 2 evőkanál juharszirup (ízlés szerint)
 ♦ Friss gyümölcsök (tetszőlegesen választható)
 ♦ Clearspring gyümölcspürék (opció: ha nincsenek szezonális friss gyümölcsök)

Elkészítés: 

Egyszerűen forgassa bele a kenyeret barna rizs amazakéba(rizspuding), majd süsse ki.

Az amazake egy jól ismert meleg ital alapanyaga Japánban.

 

  1. Vágjuk fel a kenyeret 3 cm-es szeletekre, vagy a kívánt vastagságúra.
  2. Öntse az Amazake-t egy nagy tálba, majd keverje össze a szűrt vízzel. (opció: A Kuzut 1 evőkanálnyi vízzel keverje össze, és adja hozzá, hogy besűrítse a keveréket). Forgassa bele a kenyereket a keverékbe, és tegye bele őket egy nagy fedeles edénybe, végül öntse a maradék keveréket is az edénybe, és hagyja hűtőszekrényben pihenni legalább 30 percig.
  3. Mossa meg és szeletelje fel az összes díszítésre szánt gyümölcsöt.
  4. Tegyen 1 evőkanál kókuszolajat egy nagy serpenyőbe, melegítse közepes hőmérsékletig, majd lassan, egyenként helyezze bele a kenyereket, és süsse őket alacsony-közepes hőnfokon, míg aranybarnára nem sülnek mindkét oldalán.
  5. Tegye a vegán bundáskenyereket egy tálcára, és díszítse az előkészített friss gyümölcsökkel vagy gyümölcspürével.
  6. Végül tálalás előtt ízlés szerint ízesítse juharsziruppal. Fogyassza melegen.

 

Minden receptünk 100% vegán (hús-, hal-, tej-, tojás-, illetve zselatin-) és finomított cukormentes.