Vegán "halrudak"

előkészület - 20 perc, főzési idő - 15 perc
Halmentes halrudak
Hozzávalók: 

♦ 1 üveg Clearspring Bio Fiatal Jákafagyümölcs darabok - Lecsepegtetve és leöblítve

♦ 2 lap Clearspring japán sushi Nori - szárított tengeri zöldség (pirított)

♦ 1 üveg Clearspring Bio / Demeter Csicseriborsó - Lecsepegtetve és leöblítve

♦ 1 póréhagyma - finomra szeletelve

♦ 1 teáskanál Clearspring bio napraforgóolaj

♦ ¼ tk Clearspring hagyományos finomítatlan tengeri só - kézzel betakarított és napon szárított

♦ 50g Clearspring bio Gluténmentes barna rizs zsemlemorzsa - Teljes kiőrlésű

Elkészítés: 

A gyerekek is imádják!  Ez a receptúra tökéletes helyettesítője a halból készült rudaknak. Az NORI ALGA  megadja az ízét, a semleges JÁKAFAGYÜMÖLCS  pedig a textúráját. Ráadásul nagyon egyszerű recept.

Tálaljuk burgonyapürével és sült babbal, vagy párolt borsóval, kapribogyóval és szeletelt avokádóval.

10 darab rudacskát ad ki

1. Pirítsa meg a norit egy száraz serpenyőben magas hőmérsékleten, míg el nem kezd feketedni és összezsugorodni. Helyezze a nori-t egy kézi botmixer keverőedényébe vagy egy turmixgépbe. Apró pelyhekké aprítva tegye egy nagy tálba.

2. A jákafagyümölcs darabokat a keverőpohárba vagy a turmixgépbe keverje össze, amíg kissé szét nem
esik, de ne legyen túl pépes !
 Majd tegye egy nagy tálba.

3. Melegítsen fel egy kevés olajat, párolja meg benne a póréhagymát alacsony hőfokon.  A póréhagymát, a csicseriborsót és a sót keverőpohárban mixelje simára, majd adja a nagy tálban lévő norihoz, jákafához és jól keverje össze. Terítsen ki két lap zsírpapírt és vágjon belőlük 10 csíkot.

4. Szórja a zsemlemorzsát egy tányérra, a keverékből gyúrjon össze egy szeletet, a tenyerében préselje össze és forgassa meg a zsemlemorzsában. Ezt végezze el az egész keverékkel.

5. Öntsön vékony olajréteget a serpenyőbe, hevítse, amíg forró lesz, majd süsse ki a rudak mindkét oldalát, amíg kívül barna és ropogós nem
lesz.

6. Tegye őket konyhai törlőpapírra, hogy a felesleges olajat magába szívja. Tálalja avokádóval, paradicsomsalátával vagy egy aioli (fokhagymás majonéz) mártással.

 

 

Séf: Vegan Chef Day - Day Radley

Day Radley nemzetközi professzionális szakács és író. Mióta meggyógyította magát az toxikus élelmiszerek okozta betegségéből, szerte a világon segít a nőknek újraártelmezni az élelmiszerekhez fűződő kapcsolatuk.

Rendszeresen ír az Egyesült Királyságban megjelenő, illetve Nemzetközi Élelmiszer magazinoknak
és a Sky News-ban is szerepelt. Az egészséges táplálkozás tanácsadójaként nemzetközileg ismert márkáknak dolgozik, valamint Londonban szakácsként és ételkészítési oktatóként is tevékenykedik.

Dayt az egyszerű modern főzés vezető úttörőjének tartják, aki sutba veti a szabályokat, örömmel készít ételeket, és nagy élvezettel fogyasztja is el őket .