Vegán "halrudak"
♦ 1 üveg Clearspring Bio Fiatal Jákafagyümölcs darabok - Lecsepegtetve és leöblítve
♦ 2 lap Clearspring japán sushi Nori - szárított tengeri zöldség (pirított)
♦ 1 üveg Clearspring Bio / Demeter Csicseriborsó - Lecsepegtetve és leöblítve
♦ 1 póréhagyma - finomra szeletelve
♦ 1 teáskanál Clearspring bio napraforgóolaj
♦ ¼ tk Clearspring hagyományos finomítatlan tengeri só - kézzel betakarított és napon szárított
♦ 50g Clearspring bio Gluténmentes barna rizs zsemlemorzsa - Teljes kiőrlésű
A gyerekek is imádják! Ez a receptúra tökéletes helyettesítője a halból készült rudaknak. Az NORI ALGA megadja az ízét, a semleges JÁKAFAGYÜMÖLCS pedig a textúráját. Ráadásul nagyon egyszerű recept.
Tálaljuk burgonyapürével és sült babbal, vagy párolt borsóval, kapribogyóval és szeletelt avokádóval.
10 darab rudacskát ad ki
1. Pirítsa meg a norit egy száraz serpenyőben magas hőmérsékleten, míg el nem kezd feketedni és összezsugorodni. Helyezze a nori-t egy kézi botmixer keverőedényébe vagy egy turmixgépbe. Apró pelyhekké aprítva tegye egy nagy tálba.
2. A jákafagyümölcs darabokat a keverőpohárba vagy a turmixgépbe keverje össze, amíg kissé szét nem
esik, de ne legyen túl pépes !
Majd tegye egy nagy tálba.
3. Melegítsen fel egy kevés olajat, párolja meg benne a póréhagymát alacsony hőfokon. A póréhagymát, a csicseriborsót és a sót keverőpohárban mixelje simára, majd adja a nagy tálban lévő norihoz, jákafához és jól keverje össze. Terítsen ki két lap zsírpapírt és vágjon belőlük 10 csíkot.
4. Szórja a zsemlemorzsát egy tányérra, a keverékből gyúrjon össze egy szeletet, a tenyerében préselje össze és forgassa meg a zsemlemorzsában. Ezt végezze el az egész keverékkel.
5. Öntsön vékony olajréteget a serpenyőbe, hevítse, amíg forró lesz, majd süsse ki a rudak mindkét oldalát, amíg kívül barna és ropogós nem
lesz.
6. Tegye őket konyhai törlőpapírra, hogy a felesleges olajat magába szívja. Tálalja avokádóval, paradicsomsalátával vagy egy aioli (fokhagymás majonéz) mártással.
Séf: Vegan Chef Day - Day Radley
Day Radley nemzetközi professzionális szakács és író. Mióta meggyógyította magát az toxikus élelmiszerek okozta betegségéből, szerte a világon segít a nőknek újraártelmezni az élelmiszerekhez fűződő kapcsolatuk.
Rendszeresen ír az Egyesült Királyságban megjelenő, illetve Nemzetközi Élelmiszer magazinoknak
és a Sky News-ban is szerepelt. Az egészséges táplálkozás tanácsadójaként nemzetközileg ismert márkáknak dolgozik, valamint Londonban szakácsként és ételkészítési oktatóként is tevékenykedik.
Dayt az egyszerű modern főzés vezető úttörőjének tartják, aki sutba veti a szabályokat, örömmel készít ételeket, és nagy élvezettel fogyasztja is el őket .