SOBAZUSHI ( SOBA SUSHI)

4 fő
Soba Sushi
Hozzávalók: 
  1. 25 g Clearspring Shiitake gomba
  2. 2 evőkanál Clearspring Pirított Szezámolaj 
  3. 2 evőkanál Clearspring Tamari Szójaszósz 
  4. 250 g Clearspring Soba tészta
  5. 4 Clearspring Sushi Nori alga
  6. Clearspring Wasabi - ízlés szerint
  7. Claerspring umeboshi paszta

A hagyományos rizses sushinak egy ízletes, könnyű alternatívája.

Elkészítés: 

1 Főzd meg a SOBA tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrd le és tedd egy tál hideg vízbe.

2 Emelj ki a tálból csupasz kézzel egy 20-22 cm hosszú 2 cm vastag köteget, és csepegtesd le alapossan . Ezt addig ismételd, amíg a tálból el nem fogy a tészta. Fontos, hogy minden köteg egyforma vastag legyen

3 Áztasd be a shiitake gombát meleg vízben 30 percig. Ha felszívta a vizet, nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, távolítsd el a szárakat, a  kalapját szeleteld fel vékonyra.

4 Hevítsd fel a pirított szezámolajat és tedd bele a gombát. Pirítsd meg egy picit, majd hagyd főni néhány másodpercig tamari hozzáadásával lefedve.

5 Keverd el a wasabi port egy kevés vízzel.

6 Helyezd  a norit egy sushi tekerőre és tedd rá a soba tésztát vízszintesen. úgy , hogy szinte az egész norit letakarja, csak 2 cm maradjon szabadon a tetejénél.

7 Tegyél rá egy réteg shiitake gombát, majd egy réteg wasabit. 

8 Tekerd fel, mint a hagyományos sushit. 

9 Vágd fel a rudakat 6 darabra a közepénél elkezdve.

Esetleg umeboshi krémmel teheted izgalmasabbá, amit a tésztára közvetlenül simíts rá, mielőtt feltekernéd a sushit. 

A hagyományos rizses sushinak egy ízletes, könnyű alternatívája.

Tipp: Használja a végeket dekorációnak.

Ohka-san receptje