Soba Sushi

4 fő
Soba Sushi
Hozzávalók: 
  1. 25 g Clearspring Shiitake gomba
  2. 2 evőkanál Clearspring Pirított Szezámolaj 
  3. 2 evőkanál Clearspring Tamari Szójaszósz 
  4. 250 g Clearspring Soba tészta
  5. 4 Clearspring Sushi Nori alga
  6. Clearspring Wasabi - ízlés szerint

A hagyományos rizses sushinak egy ízletes, könnyű alternatívája.

Elkészítés: 
  1. Főzze meg a Soba tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrje le, és tegye egy tál hideg vízbe.
  2. A hüvelyk és a mutatóujjával emeljen ki a tálból egy 20-22 cm hosszú 2 cm vastag köteget, és csepegtesse le egy szalvétán. Ezt addig ismételje, amíg a tálból elfogy a tészta. Győződjön meg róla, hogy minden köteg egyforma vastag.
  3. Áztassa be a shiitake gombát hideg vízbe. Ha felszívta a vizet. Távolítsa el a szárakat, és dobja el. A kalapját szeletelje vékonyra.
  4. Hevítse fel a pirított szezámolajat és tegye bele a gombát. Hagyja főni egy pár másodpercig. Adjon hozzá tamarit, és fedje le. Zárje le a hőt, és hagyja egy oldalon. 
  5. Keverje a wasabi port a pasztába egy kevés vízzel.
  6. Helyezze a norit egy sushi gyékényszőnyeg önhöz közelebb eső részére, és tegye rá a soba tésztát vízszintesen. Használjon annyi soba tésztát, amennyi szükséges, hogy szinte az egész norit letakarja. Csak 2 cm-t hagyjon szabadon a tetejénél.
  7. Tegyen rá egy réteg shiitake gombát, majd egy réteg wasabit. 
  8. Készítsen tekercseket ugyanúgy, ahogy a rizses sushinál.
  9. Vágja a feltekert soba tésztát 6 darabra a közepénél kezdve.

A hagyományos rizses sushinak egy ízletes, könnyű alternatívája.

Tipp: Használja a végeket dekorációnak.

Ohka-san receptje